• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  juni 2006
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Landet Megalomanien, del 10

MegalomanienBland alla andra extrema pinsamheter, allt sjukligt förmynderi och alla helgalna påhitt i landet Megalomanien, går Diskrimineringsombudsmannen (DO) på fullt allvar ut och säger:”Skolavslutningar bör inte hållas i kyrkan. Och kristna psalmer som ‘Den blomstertid nu kommer är inte lämpliga att sjunga”.DO anser att det är fel eftersom (tror sig DO veta) elever med annan religiös bakgrund – eller icke-religiös – kan (”kan”…) känna sig diskriminerade. Ska man skratta eller ska man gråta?

Hur kommer det sig att elever i andra länder inte känner sig diskriminerade eller kränkta av att anamma ”värdlandets” traditioner? Kräver DO att svenska barn som går i skolor i t.ex. muslimska länder eller i länder där kristendomen har stark påverkan i skolorna (bl.a. i många skolor i USA) ska behandlas på ett särskilt sätt? Anser DO att de är diskriminerade för att de följer boendelandets traditioner?

Och varför lyssnar inte DO på dem som det handlar om, de invandrade? Väldigt många av dem säger att det är självklart för dem att följa de traditioner som råder i Megalomanien, att de inte uppfattar ”Den blomstertid nu kommer” som en skymf och inte heller att skolavslutningen hålls i kyrkan, enligt urgammal sed? Tvärtom, säger många, så stärker det även dem i deras strävan efter att bli en del av samhället, att få ta del av traditioner som gäller i deras nya hemland.

Vad handlar detta om egentligen? Att DO för att rättfärdiga sin existens måste hitta på saker att göra utspel om då och då, så att det märks att DO finns och att det måste fortsätta att få bidrag för att fortsätta att existera för att… Ja, varför? I Finland, som jag nyss besökt, skakar man på huvudet och skrattar åt galenskapen! Men i Megalomanien fastnar skrattet i halsen, för där är det ”på riktigt” för där används folkets pengar till att avlöna ett helt verk där anställda sitter och klurar ut sådana här saker.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: