• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  juni 2006
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Nytt fall av tvångsomhändertagande av barn

Stockholms stad“Det har kommit till vår kännedom att de väntar ett nytt barn med beräknad förlossning i juni/juli. Mot bakgrund av ovanstående är vår bedömning att det finns anledning att känna oro över föräldrarnas förmåga att ge ett nytt barn den vård och omsorg som krävs.”

Kopia av brevet har skickats till XX och NN.

Så skriver två biträdande enhetschefer vid en stadsdelsförvaltning i Stockholm till en annan om ett par som vilken dag som helst väntar sitt tredje barn. Deras två andra barn som nu är 7,5 och 5,5 år gamla, tvångsomhändertogs för 2,5 år sedan (!!!) p.g.a. att pappan (som är i 55-årsåldern) vid ett par tillfällen slagit barnen och även dömts för detta och betalat de dagsböter han dömdes till. Mamman kommer från ett afrikanskt land och fann det inte anmärkningsvärt att fadern, som själv "uppfostrades" med slag för 50 år sedan, disciplinerade barnen på detta sätt. Båda två är nu fullt medvetna om det felaktiga i beteendet och har bedyrat att något sådant aldrig mer kommer att förekomma.

I stället för att sätta in resurser i hemmet, stödja föräldrarna som är väletablerade i samhället, valde familjevårdsinspektören och utredaren vid den aktuella stadsdelsförvaltningen att flytta barnen långt bort från sina föräldrar. De små barnen har förlorat sitt andra modersmål och den kultur och de traditioner mamman ville ge dem. Barnen – liksom föräldrarna – straffas på det mest grymma sätt genom att de hålls åtskiljda på detta sätt år efter år – och inga som helst återföreningsåtgärder vidagits av två "maktkvinnor" som hårdnackat fortsätter att splittra familjen. Och nu får föräldrarna detta brev, några dagar innan förlossningen ska äga rum!

Det borde vara stadsdelsförvaltningens uppgift att se till barnens bästa och familjens bästa! Att skriva så här och inte komma med något konkret förslag utan bara låta människor hänga i luften är inte acceptabelt. I stället för att skriva oklart och insinuerande och göra två människor som felat för många år sedan osäkra och förtvivlade, kunde och borde de ha skrivit:

“Det har kommit till vår kännedom att de väntar ett nytt barn med beräknad förlossning i juni/juli. Mot bakgrund av ovanstående är vår bedömning att det finns anledning att, från samhällets sida, sätta in stödåtgärder för att hjälpa föräldrarna att ge sitt barn den vård och omsorg som krävs.”

Att på ett så grymt sätt som gjorts av den här stadsdelsförvaltningen, skilja barn från sina föräldrar i åratal och nu uttrycka sig så i en skrivelse så att föräldrarna varken vet ut eller in, det kan inte vara förenligt med deras uppdrag och det kan inte heller vara förenligt med vad som stadgas i FN:s barnkonvention om barnets rättigheter och i Europakonventionen om mänskliga rättigheter (och vad där stadgas om familjens rätt att leva tillsammans etc)!

Fortsättning följer!

Läs om ett annat fall av tvångsomhändertagande av barn i högerspalten, i kategorin med samma namn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: