• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  juni 2006
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Överbeskydderiet spränger alla gränser

Expressen logoPå ledarplats i Expressen kan man idag (20 juni 2006) läsa om den otroliga klåfingrighet/överbeskydderi som den svenska överheten (=regeringen) uppvisar. Hur den lägger sig i allt mer och mer av det privata och styr och ställer i människors liv, in i minsta detalj. Det sker under en täckmantel av förment godhet och med floskler som tyvärr alltför många går på: "Alla har inte 500 kronor till sommarsimskola och då blir det en klassfråga" och liknande. Folket, som är vant att gapa som fågelungar och inte tänka efter, sväljer allt sådant och den som inte håller med om att staten också ska fixa folks simundervisning anses vara på alla sätt taskiga som missunnar "fattigas barn" att få simundervisning, museibesök eller vad det nu kan vara.

Men get a grip! Och tänk lite längre än näsan räcker, eller som Expressen skriver:

"Trots att ett sparmål på tio kronor i veckan under ett år till sitt barns simskola inte är så avlägset, i ett av världens rikaste och mest inkomstutjämnade länder. Föräldrar har faktiskt ett ansvar för att deras barn lär sig simma. "

Expressen skriver vidare:

"Välfärdsstatens riskminimering har givit oss nollvisionen i trafiken, som i sin tur har medfört att Ulrica Messing kriminaliserar människor som inte använder cykelhjälm. Individens ansvar för sin egen säkerhet är i allt högre grad statens och det är bara en tidsfråga innan nollvisionen också införs när det gäller drunkningsolyckor. Vilket innebär att Ulrica Messing laddar med nya lagförslag:

* Då nio av tio personer som drunknar är män, ska lagen om obligatorisk flytväst vid båtfärder endast gälla män.
* Den som åker långfärdsskridskor utan isdubbar och ispik får böta.
* För det obligatoriska båtkörkortet krävs dokumenterad simkunnighet.
* Då män över 50 år – och ensamma i en fritidsbåt – är klart överrepresenterade i drunkningsstatistiken, krävs det minst två i båten, annars ryker båtkörkortet.

Nej, Ulrica Messing har inte föreslagit detta. Ännu. Men hjälmlagen bygger på exakt samma principer. Att föräldrar och vuxna inte är vuxna nog att ta ansvar och att politiker därför måste sätta på oss flytvästarna. Och totalt befriade från vårt eget ansvar är det naturligtvis någon politikers fel om vi på fyllan trillar i vattnet."

HJÄÄÄLLLPPP! Vill svenska folket verkligen ha detta: en stat där all kontroll och allt reglerande av männskors liv och leverne påstås vara för de i princip omyndigförklarade medborgarnas bästa och bortförklaras med att det är "en klassfråga"? Vill svenska folket verkligen leva i en totalkontrollerande, överbeskyddande stat där de själva inte har något ansvar eller något att säga till om? Det är skrämmande.

Läs ledaren med rubrik "Simma lugnt"  här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: