• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  juni 2006
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Landet Megalomanien, del 12

MegalomanienI Megalomanien råder apartheid på bärplockarfronten. Något är ruttet i landet som inte flyter av mjölk och honung men väl svämmar över av goda och nyttiga bär i skogarna, bär som megalomanerna inte ids ta tillvara själva utan i decennier importerat utlänningar för att plocka.

Men nu kommer bären att ruttna på grund av det ruttna system som klåfingriga, övernitiska petimätrar på Skatteverket har hittat på att det ska betalas arbetsgivaravgifter på de belopp som utlänningarna får för bären de plockar.

Alltså: på megalomanernas inkomster – de megalomaner som orkar masa sig ut i skogarna – behöver uppköparna inte betala någon arbetsgivaravgift. Megalomaner får alltså dubbelt så mycket betalt som thailändare, ukrainare, vitryssar och andra som ”importerats” för några månader, enkom just för att plocka bär.

Blåbär Lingon HjortronMen Skatteverkspetimätrarna bet sig själva i tummen: nu dundrar finska lastbilar in över gränsen och köper upp bären till anständiga priser av de plockande utlänningarna. Nu går bären, och vinsterna på dem, till Finland i stället. Var det det som var meningen med de nya, korkade reglerna?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: