• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Finsksvenska handelskammarens senaste nyhetsbrev

FSHK logoI Finsksvenska handelskammarens senaste nyhetsbrev berättar dess vd Risto Erjanti följande:

"Jag firade midsommar i Tammerfors. Där kunde min bekant, som jag mötte på stigen när jag var ute och rastade hunden, berätta om gubben från Kangasala som före midsommar hade kört till Alko på sin moppe för att köpa en flaska Koskis att ljusa upp den vita natten med. När han lämnade butiken tvekade han över att börja transportera sin värdefulla last av rädsla att den skulle gå sönder, och drack upp dess innehåll genast, för säkerhets skull. Väl hemma välsignade han det kloka beslutet på grund av de många vurporna."

Han skriver också:

"Finlands halvårslånga EU-ordförandeskap börjar i juli. EU-kommissionens ordförande Barroso tror att den finländska pragmatismen kommer att bli användbar. Fint att detta uppmärksammas också i en djupare mening ute i Europa. Sverige och Finland emellan har det konstaterats redan tidigare – nu är det europeisk exportvara."

Som medlem i FSHK får jag dessa medlemsbrev som jag, tvärtemot en massa annat material som ramlar in både i den virtuella och den elektroniska brevlådan, alltid läser med intresse.

FSHK:s nya, uppfräschade hemsida finns här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: