• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Om människohandelsmålet i Finland

HBL logo"Den utvecklingsstörda 21-åringen (kallad Tipu, som betyder liten fågel, min anm.) gillade jobbet som prostituerad. Hon retade kollegerna med att ge kunderna extra service så att de fick valuta för hela halvtimmen de betalat för."

Så börjar artikeln i Hufvudstadsbladet om människohandelsmålet i Helsingfors tingsrätt. Och lite längre in i artikeln berättas:

"Den 26-åriga estniskan är god kompis med kvinnan som står åtalad för att ha skolat upp 21-åringen och på det sättet deltagit i det som åklagaren betraktar som grov människohandel. Kompisen berättade att kvinnan som då bodde ensam i lägenheten på Elisabetsgatan blev förbannad då hon hörde att hon skulle få sällskap av Tipu.

– Hon sade att Tipu inte visste någonting om branschen, att hon måste be henne gå i duschen, raka benen, måla sig och klä sig lite attraktivare. Jag hade daglig telefonkontakt med min väninna, och enligt henne hade Tipu inget emot arbetet. Tvärtom utförde hon det onödigt grundligt. När alla andra prostituerade vill bli av med en kund så fort som möjligt ville Tipu ge dem valuta för hela halvtimmen så hon höll dem kvar med massage och prat."

Läs Staffan Bruuns sorglustiga, dråpliga, skratt- och gråtretande artikel i här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: