• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Facket motarbetar personligt ansvar

Ständigt och jämt läser och hör man om hur facket tar strid in absurdum för sina medlemmar. Också när de verkligen inte borde göra det, utan i stället inse att här måste individerna faktiskt ta sitt ansvar för vad de gjort eller, i vissa fall, underlåtit att göra.

Exemplen är hur många som helst. På statliga myndigheter och verk är det i princip aldrig någon som avskedas – se hur det har gått på Migrationsverket (och då känner media och allmänheten bara till en bråkdel)! Förtvivlade miggor berättar om hur deras kollegor och enhetschefer kan begå vilka förseelser och brott som helst och i stället för att avskedas – som även de "goda" miggorna tycker vore det enda rätta – så sätter facket alla klutar till och skrämmer ledningen så att den inte vågar avskeda. De som på sin fritid – ibland nattetid – gick till sin arbetsplats på förvaret, väckte inlåsta asylsökande och höll egna regelvidriga förhör med dem fick vara kvar. De som skrikit och betett sig rasistiskt och maktfullkomligt mot asylsökande fick vara kvar. Någon ordentlig utredning tillsattes inte när det framfördes att miggor missbrukar rekvisitionsrätten (att på rekvistion hämta ut möbler och husgeråd på MIG:s bekostnad till asylsökande i förläggningsbostäder), det var som om igen riktigt orkade. Och vad hade det lett till ens om man funnit att här försvann en hel del prylar direkt till MIG-anställdas bostäder i stället för asylsökandes? Ingenting! Platt intet. För ingen – INGEN! – avskedas någonsin från statliga verk och myndigheter hur bedrägligt, brottsligt eller olämpligt de än beter sig! Om de nu inte mördar någon mitt framför ögonen på en massa vittnen… Det ser facket till. Och ledningen (inte bara på MIG utan på andra verk och myndigheter också) orkar inte ta strid.

I notisen ur DN den 4 juli tar Vårdförbundets ordförande Ulla Althin de felande sjuksköterskornas parti och menar att eftersom det skett tidigare att personal lämnat sin arbetsplats och gått och lagt sig någon annanstans, så ursäktar det även dessa sjuksköterskors beteende! Snacka om "signaler"! Att facket desåerat vill behålla medlemmar är en sak, men i slutändan kommer den här hysteriska uppbackningen av folk vad de än har gjort, att slå tillbaka på dem själva. Under tiden fortsätter facket att bidra till att folks moral försämras.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: