• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Migrationsverkets etiska arbete

Migrationsverket logoMigrationsverket redovisar i en skrivelse till regeringen vilka insatser det gjort för att stärka arbetet med etik och bemötande. Bakgrunden till åtgärderna är de händelser som uppmärksammades i december 2005, alltså bland annat det som MFO uppmärksammade: bemötandet av vår svårt synskadade klient i Hedemora, vilket också uppmärksammades i Aktuellt.

När jag läser verkets pressmeddelande om saken så tycker jag att det mest innehåller ord, ord och åter ord. "Etikarbete." "…integreras i det vanliga arbetet." "Fokus i det pågående arbetet är implementeringen av dessa principer och värderingar." "…utveckla former för etisk reflektion och förankring av verkets etiska värdegrund i organisationen." "… insatser avseende etik och förhållningssätt vid förvarsenheterna". Ord. Och:
 
"Utöver dessa åtgärder har verket lagt kraft på att genomföra det särskilda åtgärdsprogram som togs fram efter händelserna. I skrivelsen till regeringen redovisar verket vilka insatser som under perioden januari-juni är genomförda eller planeras."

Mer ord. Hoppas att orden omsätts i praktisk, faktisk handling. Annars blir utredningar och undersökningar och rapporter (som denna på 25 sidor) inget annat än tomma ord.

Migrationsverkets skrivelse finns här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: