• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Landet Megalomanien, del 13

MegalomanienLeo Larsborg talar om behovet av en uppstramad skola. Kunskaperna hos de megalomanska eleverna är svaga och försämras år för år. Ungefär var tionde elev går ut grundskolan utan att kunna klara sig i vårt komplicerade samhälle eftersom de varken kan läsa, skriva eller tala korrekt. Det är stökigt i skolorna, eleverna är respektlösa, de skolkar mer än elever i andra länder.

Eleverna i Megalomanien ligger mycket dåligt till i internationella mätningar och jämförelser. De har mycket färre lektioner än elever i andra ländet och mycket färre läxor. De megalomanska eleverna ges inte samma möjligheter som elever i andra jämförbara länder, de bestjäls på sin framtid genom att de inte får studera och möta samma krav som de. Är det för att megalomaner är dummare än andra? Är det för att de är latare? Är det för att det förs en politik som utjämnar så till den grad att alla dras neråt i stället för, som i andra länder: alla dras uppåt!

I Megalomanien är medelmåttan (eller rentav den svage) alltings måttstock. Det är fruktansvärt att se hur barn och unga berövas chanserna till en god utbildning på grund av den rådande inställningen att ”om inte alla kan, så ska ingen kunna”!

Lärarnas två fackförbund är inte till någon större hjälp. Tvärtom. En av ordförandena säger:

”Läraren är den som både kan, vill och ska vara den som avgör det arbete som görs i klassrummet”.

Det är väl den största lögnen man hört på länge! Om lärarna verkligen var de som ville och kunde, då skulle väl inte eleverna i Megalomanien ha så dåliga kunskaper att de hamnar på 18 plats när det gäller matematiska kunskaper, i jämförelse med 39 andra länder! (Grannlandet Sisuland är etta i samma ämne). När det gällde läsning/läsförståelse ligger återigen Sisulands elever högst upp på listan i en jämförelse; Megalomaniens elever ligger på nionde plats. I naturkunskap ligger Sisuland också bäst av alla länder; Megalomanien på femtonde plats.

Ordföranden för det andra lärarfacket ogillade de förslag som lagts fram av Leo Larsborgs parti för att ”de kräver ännu större lärarinsatser”. Ja, Gud förbjude att de stackars lärarna ska behöva göra mer, som t.ex. att lära alla elever läsa, skriva och räkna! Att lärarna skulle tvingas jobba mer är en helt främmande tanke för den fackliga ordföranden. Ja, eleverna är ju inte betalande medlemmar i Lärarnas fackföreningar, det är det är lärarna. Så det är klart att det är lärarna, de stackars vuxna människorna, som fackföreningarna bygger sin existens på, inte på eleverna. Eleverna har inga fackföreningar, inga starka förespråkare för deras rätt att få lika en lika god utbildning som t.ex. deras kamrater i grannlandet Sisuland. Skillnaden i att tänka och agera i skolans värld är bred och djup som en ocean mellan Megalomanien och Sisuland, och vilka blir lidande? Barnen, de unga i Megalomanien och i förlängningen förstås hela landet när kunskapsnivån hos dess befolkning bara sjunker.

För inte så länge sedan påstod skolminister Babrahim Ylan att det på något sätt var de många (!!?) friskolornas fel att man i Megalomanien inte hade så bra skolresultat (jag minns inte riktigt hur han fick till det…) och i Sisuland fanns det ju inte några friskolor och där fanns färre invandrare och… bla bla bla. Men tittar man i PISA-rapporten från 2003 (den senaste jag hittat på nätet), så hade Sisuland faktiskt fler elever i friskolor (7 %) än Sverige (6 %)! Så det något oklara resonemanget där en Partiit-minister som vanligt försökte utmåla friskolorna som någon sorts bov, det höll inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: