• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Många självmord oroar kvinnliga journalister i Yemen

Yemens flaggaKvinnliga journalister frånJournalists with no Constraints Organization (WJCO) i Yemen, säger att de med djup oro har kunnat konstatera att antalet självmord ökar i Yemen, speciellt bland kvinnor. Organisationen är chockade över det stora antalet självmord. Fem flickor tog sina liv i Hodeidah och ytterligare en i Hajah inom en månad. WJCO befarar att situationen kan övergå till att bli ett fenomen som skördar flera liv och slår sönder familjer i hela Yemen.

I ett uttalande förra veckan vädjade WJCO till alla organisatioer för mänskliga rättigheter att stå upp mot den psykologiska, ekonomiska, sociala och religiösa uppluckring som leder till ett ökat antal självmord. Särskilt kvinnornas situation måste tas i beaktande.

WJCO har börjat studera självmordsfenomenet i Yemen, med fokus både på de grundläggande orsakerna och tänkbara lösningar. Undersökningen ska leda till ett stort symposium och en film om självmord i Yemen.

Källa:
Yemen Times logo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: