• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Att tillverka sötsaker är för mesar, tycker saudiska män

Saudiarabien flaggaSaudization-processen har satts på prov i en sötsaksfabrik i Riyadh. Där försöker man leva upp till regeringens bestämmelser och anställa saudier, men det går inte alls bra. Saudiska män tycker nämligen att det är mesigt att göra konfekt och andra sötsaker.

Ali Muhammad Saaduddin, ägare av och chef för Saaduddin Sweets, säger att hans företag blivit lidande efter att Arbetsministeriet förra året utfärdade regler som säger att han inte får anställa icke-saudier. Konfekt- och sötsakstillverkaren berättar att de flesta saudiska män inte vill tillverka konfekt och annat godis eftersom de anser att det är för feminint.

Arabic sweetsSaaduddin säger sig inte ha något annat alternativ än att anställa saudiska kvinnor. Han har vänt sig till Women’s Development Committee i Riyadh för att få hjälp att rekrytera cirka 80 kvinnor. Fabriken har nu byggt en isolerad avdelning där kvinnorna kan arbeta.

"För att kunna uppnå den procent av saudiska anställda som specificerats i saudization-beslutet, har vi stött på många svårigheter. Vi har anställt många saudier, men de klarar faktiskt inte av jobbet. En del av dem har bara gått härifrån och andra vet helt enkelt inte hur man tillverkar sötsaker", säger Saaduddin.

Reportrar  från tidningen Asharq Al-Awsat har träffat kvinnliga arbetare på fabriken som säger de älskar att tillverka konfekt och annat och att jobbet är "mycket lämpligt för saudiska kvinnor".

Saleha Al-Jizani, en av kvinnorna som arbetar hos Saaduddin Sweets, framhöll att saudiska kvinnor nu kan bli mer och mer involverade i att påverka samhället.

"Det här är en chans för saudiska kvinnor att bevisa att de också kan vara nyttiga och produktiva medlemmar i samhället", påpekade hon.

Källa:
Asharqw al awsat arabiska

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: