• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Finsk eftermiddag på finska redaktionen

På fredagar brukar det alltid vankas något litet trevligt att mumsa på ("pientä purtavaa"). Denna fredag, den 14 juli, var inget undantag. Olli stod för kalaset och då blev det "knackkorv à la PiaMari" (receptet finns här) och rulltårta med tre olika smakers glass. Hans inbjudan löd:

Hei,

Perjantaipurtavaa perinteisessä miljöössä klo 14.15. Pääruokalajina Pia-Marin lanseeraamat Jugurttinakit. Hakekaa nyt omanne edullisesti. Kuorettomia Ville Vallaton -nakkeja vain rajoitetusti.

terv. Olli

Vi var en tapper skara som hörsammade inbjudan. Olli lyckades visserligen klanta sig så att kaffebryggaren svämmade över och Arja fick hämta kaffe någon annanstans i byggnaden, men den kalla, okokta korven lyckades han fint med: han bara skar upp paketet helt sonika och så fick de som ville trä opp korvarna på pinnar och dippa dem i blåbärsyoghurt.

Jasse var modig och prövade på den här något märkliga rätten och tyckte att det smakade okej. Olli fuskade och tog fram senap i stället. Arja och jag och de andra föredrog rulltårta med glass medan Mirka helst bara ville ha yoghurt.

Vad vi pratade om ska jag inte relatera, något ska vi ju ha för oss själva. Men trevligt och finskt var det, som vanligt. En person från en annan avdelning som råkade titta in utbrast att det nog bara är på finska redaktionen som man kan hitta folk som äter rå korv med blåbärsyoghurt på en fredagseftermiddag. Det stämmer säkert.
Olli med korvJasse med rulltårtaJasse och ArjaOlli med korv på pinne
Jasse med rejäl bit rulltårta
Arja har hämtat kaffe
Foto: Jag själv med min Nokia 8800

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: