• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Tvångsomhändertagande av barn – igen (Mickael), del 4

I en artikel i Expressen (här) berättas nu att "socialnämnden i Karlstad har tagit intryck av proteststormen". Alltså mot att lille Mickael, 4 år, ska ryckas upp från sin familj och placeras någon annanstans utan, som det verkar, någon egentlig anledning. Annat än att "mamma" Christina är 50 år och har ont i nacken…

Det behövdes tidningsartiklar och engagerade människor för att få detta till stånd. Det är fruktansvärt att tänka på att hade inte media belyst och medmänniskor protesterat mycket högljutt mot övergreppet mot den här lilla pojken så hade övergreppet kunnat ske! Och det sker också sådana övergrepp hela tiden, varje dag, i Sverige.

Läs mina artiklar under rubriken Tvångsomhändertagande av barn i högerspalten, de handlar om två (endast två av många) andra fall där de allsmäktiga tjänstemännen inom socialförvaltningen farit fram som bulldozers.

Socialtjänstmänniskorna gör som de tycker och gömmer sig bakom floskler som "vi agerar för barnens bästa" och påstår att "det är sekretessbelagt så vi kan inte säga varför vi gör så här" – ens om föräldrarna lämnar skriftlig fullmakt, vilket innebär att socialtjänsten bryter mot lagen, eftersom föräldrarna har rätt att häva sekretessen. Lika allvarligt är att de politiker som sitter i socialnämnderna så ofta och så uppenbart förlitar sig helt på tjänstemännen och går på deras linje! Varför har vi då socialnämnder bestående av politiker om de inte orkar/bryr sig/vill sätta sig in ordentligt i beslut som har avgörande betydelse för människors liv? Politikernas nonchalans framkommer också i artikeln i Expressen:

"Både Ingela Wretling och Maria Frisk (mp), ersättare i socialnämnden, säger att de förlitat sig på tjänstemännens utredning om Mickael. Detaljerna i ärendet kan de inte redogöra för. Ingela Wretling ska själv gå hem och läsa utredningen igen."

Ja, gå hem och läs på! Och skäms, alla politiker som inte vet vad ni fattar beslut om, som i bekvämlighetens namn låter tjänstemännen regera och därmed blir medskyldiga till att människors – barns! – liv förstörs! Ni ska inte förlita er på tjänstemännens utredningar, ni ska inte skylla ifrån er utan ni ska ta ansvar och bära skulden för att ni inte gjort det ni förpliktat er att göra när ni åtog er uppdrag som ledamöter och ersättare i socialnämnderna: att sätta er in i och veta vad ni beslutar om!

Måtte politikerna ta sitt ansvar och måtte de – efter att de äntligen satt sig in i ett ärende som redan gått för långt – riva upp det omänsklliga beslutet att flytta lille Mickael från hans familj och trygghet till något helt okänt. Och måtte detta bli en väckarklocka för alla politiker i alla nämnder, inte bara i Karlstad, om att de har ett  stort ansvar och att de själva måste – måste! – bilda sig egna uppfattningar om ärenden där livsavgörande beslut ska fattas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: