• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Belöningar till dem som slutar röka på Hälsoministeriet

Saudi logoTips till hälsoministern i Sverige, Morgan Olofsson:

Hälsoministeriet i Saudiarabien har utfäst sig att höja löner och betala ut belöningspengar till personal på ministeriet som slutar röka. Hälsominister Hamad Al-Manie har tidigare meddelat att ministeriet övervägde att införa belöningar till anställda som slutar röka.

Hamad Al-Manie, hälsominister, KSAHälsominister Hamad Al-Manie
Foto: Waseem Al-Obaidi

Khaled Merghalani, talesman för ministeriet, sade att alla anställda som slutar röka eller redan gjort det kommer att ha rätt att få del av belöningarna. De anställda måste visa intyg från sina chefer och får genomgå anti-rökprogram på hälsokliniker för att säkerställa att de verkligen har slutat röka och att deras lungor är rena. Dessutom ska de gå med på att gå på regelbundna läkarundersökningar under tre månader efter att de officiellt har slutat röka.

Talesmannen informerade att när någon visar resultat och bevis på att han slutat röka, kommer han att få ett tackbrev undertecknat av hälsoministern. Man hoppas nu att det här programmet ska hjälpa rökare också på andra ministerier att följa efter.

Enligt en undersökning som Hälsoministeriet gjort via internet, började 62 procent av rökarna på ministeriet röka när de var mellan 10 och 20 år gamla; 27 procent var mellan 20 och 30 år; 9 procent redan före de fyllt 10 år och 2 procent efter att de fyllt 30 år.

Samir Mohammad, 27, arbetar på ett annat ministerium och säger att om man där tar ett liknande beslut så är han villig att sluta röka.

“Det är ett fantastiskt erbjudande och jag tror att folk bara väntar på ett sådant beslut för att hjälpa dem att hjälpa sig själva och människor runt omkring dem",
säger Sami Mohammed.

Källa:
Arab News

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: