• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Inga myndighets-sms till finländare i Mellanöstern

Finlands flaggaDe finländska myndigheterna har inte skickat några sms till finländarna i krisområdena i Mellanöstern. Den här möjligheten användes senast då myndigheterna försökte få tag på finländska turister i området för flodvågskatastrofen i Sydostasien för ett och ett halvt år sedan. Enligt inrikesministeriet diskuterades inte ens möjligheten att skicka sms den här gången. Det skickades inte heller några sms efter den senaste flodvågskatastrofen i Indonesien, eftersom det snart framgick att det inte fanns många finländare i området.

En bidragande orsak är att det går trögt att skicka sms. Arbetet skulle kunna snabbas upp med hjälp av ett automatiskt system, men det kostar mellan tre och sex miljoner euro per år att upprätthålla ett sådant. Enligt inrikesministeriet är det mer än vad räddningsväsendets insatser i utlandet kostar.

Källa:

FNB logo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: