• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Sjuklig nitiskhet

Hallandsposten4,5 centimeter. Det var allt som behövdes för att Jan-Åke och Inger Ohlsson i Halmstad måste riva sitt nybyggda uterum trots att de beviljats bygglov. Länsrätten har bestämt att de måste riva. Anledningen är att uterummet går 4,5 centimeter in på grannens tomt.

När Ohlssons byggde hade de inte en aning om att de inkräktade på grannens tomt. Det blev de varse först ett år efter att bygget uppförts då grannen begärde en kontrollmätning av bygget.

Ohlssons hävdade att de följt bygglovet i alla delar, berättas i en artikel i Hallandsposten. Och de överklagade till länsrätten, som dömde till grannens fördel. Men de ger sig inte och överklagar troligen till kammarrätten.

Fråga:
hur mycket kostar den rättsliga prövningen och alla överklaganden till följd av denna sjukliga nitiskhet samhället? Hur korkade får vuxna människor vara? Kan man aldrig få höra talas om folk som använder sunt förnuft, eller är det sunda förnuftet helt utrotat i Sverige? Vad är det för fel på grannen som inte tål att 4,5 cm av hans mark används, hur har han mage att bråka om det? Och vad är det för korkade människor på Länsrätten som inte slår näven i bordet och säger att "4,5 cm hit eller dit, det får ni tåla och nu slutar ni genast upp att slösa med vår tid och skattepengarna i kommunen"?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: