• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Obehagligt och pinsamt

Ring P1Ett ofta obehagligt program i SR P1 är Ring P1 som jag emellanåt lyssnar på när radion står på efter P1 Morgon. En del av programledarna är oartiga, arroganta, fräcka och okunniga och behandlar människor som ringer in på ett nedlåtande och översittaraktigt sätt. Det har förvånat mig många gånger att folk överhuvudtaget ringer in när dessa personer leder programmet, och det förvånar mig ännu mer att de inte avslutar "samtalen" genom att lägga på luren när de blir hånfullt och otrevligt bemötta. Enstaka gånger har jag hört inringare som försökt säga till på skarpen (och det gäller speciellt och oftast en av programledarna), men det faller platt till marken eftersom programledaren "har makten" och kan knäppa bort icke-önskvärda personer hur lätt som helst. Och sedan urskulda sig eller skylla på den som redan är bortknäppt och inte kan säga emot.

En del av programledarna för Ring P1 borde kanske hellre uppmanas att ta itu med sina egna problem, sitt dåliga självförtroende och få hjälp med sina dåliga attityder mot andra än att sitta som samtalspartner till inringande människor. Åtminstone borde de påminnas om grundläggande etiska förhållningssätt och om att "som du vill bli bemött så ska du också bemöta andra".

Hur kommer det sig att radioledningen – eller chefen för just det här programmet – låter uppenbart otrevliga och för uppgiften olämpliga människor leda program där en av de  viktigaste delarna är att kunna kommunicera på ett bra och ledigt sätt med alla typer av människor?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: