• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

På förekommen anledning

På förekommen anledning: JA! Jag SKA snart blogga mer från Megalomanien! Det säger jag till er som  bett mig skriva mer i det ämnet. Tills dess får ni läsa de avsnitt som finns hittills – se under "Kategorier" och sedan under  Megalomanien i högerspalten!

Både del 1 och del 2 i serien om Den perfekta värdinnan finns också i högerspalten, under just den rubriken. Några har också bett om fler avsnitt i den här miniserien om hur det var för bl.a. min mormor att vara "den perfekta värdinnan" i de finare salongerna (!) i Finland för 65-70 år sedan. Samma etikettsregler gällde också i Sverige, förstås, och böckerna jag citerar ur är Husmoderns presentböcker från 1936 och 1937. Speceillt tycks språket i böckerna fascinera!

Och under Tvångsomhändertagande av barn finns några skakande berättelser…

En del tycker det är intressant att läsa om livet i främst Saudiarabien men också andra länder i Mellanöstern – en sådan kategori (Saudiarabien, Mellanöstern m.m.) finns också.

Och givetvis Finland, finlandssvenskt, finskt.

De uppradade och många fler ämneskategorier finns alltså i högerspalten under "Kategorier".

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: