• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Mer om Ring P1

Ring P1I ett tidigare inlägg (här) skrev jag under rubriken Obehagligt och pinsamt om hur en del värdar för programmet Ring P1 är arroganta och otrevliga och inte särskilt lämpade för sitt uppdrag. Att höra programledaren kalla män som ringer in och talar om något som de upplever som viktigt och seriöst för "gubben" – "hej då, gubben" – och avbryta mitt i meningar och avsluta hela samtal abrupt och ta upp irrelevanta saker är obehagligt. Det är svårt att förstå att SR tillåter ett sådant tilltal och bemötande av dem de släpper fram i ett direktsänt program!

Vad hade t.ex. den närgångna och privata frågan till den judiske mannen om hans eventuella omskärelse (och hans barns!!?) att göra med det som han ringde in om? Han ringde ju in för att tala om att han och hans familj känner sig hotade och att det behövs vakter utanför synagogan i Göteborg! Att alla judiska och muslimska män är omskurna det måste väl ändå en någotsånär allmänbildad programledare känna till, det behöver man inte ställa irrelevanta frågor om! Det här är bara ett exempel på hänsynslöshet och opassande beteende och den hhär typen av plumpheter och övertramp går 13 på dussinet i den här lekstugan för programledare som definitivt borde hitta något annat att syssla med än att kommunicera med människor.

Det är bra att "vanligt folk" får komma till tals i hela (ironiskt) 40 minuter om dagen, fem dagar i veckan. Men då borde kraven på programvärdarna, samtalsledarna, vara högre och de som ringer in borde visas respekt och bemötas på ett bättre sätt än vad som nu är fallet.

Att man kan knäppa av radion om man inte gillar det man hör, det är självklart. Men smörjan försvinner ju inte för det…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: