• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Granskning av granskaren

RegeringskanslietProfessor Masoud Kamali har, som s.k. oberoende granskare, på regeringens uppdrag gjort en utredning om "strukturell diskriminering, integration och makt." Regeringens uppdrag till honom lyder:

"Utredningen har i uppdrag att identifiera och analysera mekanismer bakom strukturell diskriminering på grund av etnisk tillhörighet, samt dess konsekvenser för makt och inflytande i det svenska samhället. I uppdraget ligger också att föreslå åtgärder för att motverka strukturell diskriminering."

Den 13 juli presenterade han sin tolfte (!?) rapport Den segregerande integrationen – om social sammanhållning och dess hinder (SOU 2006:73). Mer om  detta kan läsas och ses i en webbutsändning här.

Som man frågar får man svarTimbro har i sin tur låtit granska Kamali och resultaten är inte nådiga. Deras rapport Som man frågar får man svar kan läsas här.

Själv har jag alltid haft väldigt svårt för den omfattande, i mitt tycke, pseudoverksamhet som pågår kring "integration" (jag har i åratal förespråkat en nedläggning av Integrationsverket eftersom de 100-tals miljoner det kostar säkert kan användas på bättre sätt), "strukturell diskriminering" (det finns organisationer som vuxit som svampar ur jorden på detta område och som också får statliga bidrag och knappast gör någon större nytta, bland dem Centrum mot Rasism men kostar skattepengar) och för alla utredningar som ofta verkar komma till för att regeringen ska få sina egna teser "vetenskapligt bekräftade" av pålitliga utredare. Så fort något hamnar på medieagendan, tillsätter regeringen – för våra skattepengar! – allehanda utredningar som ska harva på i några år och under den tiden kan regeringen låta bli att uttala sig eftersom den hela tiden kan hänvisa till att "det pågår en utredning". Och "kringpersoner" som regeringen funnit pålitliga och lojala försörjs genom sådana här utredningsuppdrag som mycket väl – och mycket hellre – kunde utföras av mer fristående personer på något av de nära 300 statliga verk som vi redan finansierar!

Jag har nu ställt frågan till demokrati- , storstads- , integrations- oh jämställdhetsminister Jens Orbacks departement om hur mycket hela den här mångåriga utredningen under ledning av Masoud Kamali har kostat. Svaret kommer att läggas ut här på bloggen så snart det kommer.

Jag hoppas att någon redaktion som har större kapacitet personalmässigt och ekonomiskt än vad jag har, tar på sig att granska vad alla dessa utredningar har kostat oss skattebetalare, säg under de senaste tio åren och vad de har lett fram till (om något)!

OBS! Vid citat: ange källan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: