• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Ring inte P1!

Om Ring P1Ring P1Den 25 juli skrev jag här om hur vissa programledare gör att det enda programmet i Sveriges Radio – Ring P1 – som vanligt folk kan ringa in till blir obehagligt att lyssna på. Den 26 juli följde jag upp det (här) och berättade om programledaren som på ett synnerligen plumpt sätt ställde intima och privata frågor till en judisk man.

Fredagen den 28 juli ringde en upprörd kvinna programmet och klagade på programledarens plumphet vilket denne, sin vana trogen, slätade över. Han fick sista ordet eftersom kvinnan redan lagt på. Och idag, den 30 juli, skriver Peter Wolodarski på DN:s ledarsida om samma händelse.

Lyssnar ansvariga på Sveriges Radio överhuvudtaget någonsin på det här programmet som alltför ofta innebär ett nedlåtande, arrogant och otrevligt bemötande av dem som ringer in? Det kan de inte göra för då skulle främst denne – men också en och annan av de andra programledarna – vara utbytt efter åtminstone andra övertrampet. Och övertrampen har varit så många att de inte ens går att räkna längre!

Att den som ansvarar för Ring P1 inte bryr sig om vad programledarna vräker ur sig och hur ohyfsat de beter sig mot licensbetalare som ringer in är illa nog. Men lika illa – eller kanske t.o.m. värre – är allmänhetens flathet. Varför ringer de in när de vet att risken att de blir arrogant och otrevligt bemötta är mycket stor?

Sluta ringa Ring P1 tills samtalspartnern i Radiohuset är en person med allmänbildning och social kompetens!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: