• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Röda Korset får pengar av Integrationsverket som får pengar av regeringen som tar dem av skattebetalarna

Integrationsverket logoRöda Korset logoRöda Korset startar byrå mot orättvisa, berättas på Integrationsverkets hemsida och i Luleå Kuriren.

Om man "känner sig orättvist behandlad" (alltså inte "är" utan "känner sig…) p.g.a. etnisk tillhörighet, religion eller sexuell läggning så kan man nu "få hjälp och stöd" hos Röda Korset i Luleå. För där har Norrbottens första anti-diskrimineringsbyrå öppnat.

Projektet finansieras av Integrationsverket, får man veta. Behovet är stort, får man veta. Många "känner sig" orättvist behandlade och snart – efter "inledningsfasen" – ska de alltså "få hjälp", får man veta. Exakt hur denna hjälp ska se ut verkar inte helt klart, men pengar till projektet har man ändå fått. Av Integrationsverket som i sin tur fått pengar att pytsa ut från regeringen. Som i sin tur tar pengarna ur kistan med folkets skattepengar.

Röda Korset håller på att sätta ihop en referensgrupp som ska åka runt till skolor, arbetsplatser och olika organisationer med information. Det här är frågor som rör alla, säger en Röda Korset-representant. Gäsp. What else is new?

Hur länge ska regeringen, Integrationsverket, antidiskrimineringsbyråer, regeringsutredare och andra aktörer (nu även Röda Korset) hålla på med detta "vi och dom-ande"? Fast så konstigt är det kanske inte; det är ju lönsamt och det tycks finnas gott om pengar till allehanda projekt. Trots att det ju är alla dessa aktörer som till varje pris och med alla medel (inklusive skattedito) befäster och trummar in hur synd det är om "dom" och hur "vi" måste starta projekt och vara ute och informera genom att vräka ur sig alla tänkbara och välbekanta floskler… Som:

"Kvinnor och män värderas olika, människor med annan etnisk härkomst blir orättvist behandlade. Diskriminering i olika former drabbar inte bara den utsatte, utan hela regionen (i detta fall Norrbotten). Vår ambition är att Norrbotten ska vara en fördomsfri region, där alla behandlas lika. Oavsett kön, religion eller etniskt ursprung."

Ord, ord, ord. När det i verkligheten bara är handling och tidens gång som kan förändra. Inte en massa "vi och dom"-projekt och -utredningar som, som sagt, snarare befäster skillnader än uppmuntrar och tillåter folk att leva sina liv och integreras (eller inte integreras) på sina egna villkor. Under så lång tid det tar och på ett naturligt sätt. Lagar mot diskriminering har vi redan och den som inte bara känner sig utan de facto är orättvist, felaktigt eller diskriminerande behandlad har rätt att driva sin sak i domstol eftersom lagen ju gäller alla.

Integrationsverket behövs inte och inte alla dessa ord-baserade "vi och dom"-projekt heller. Fråga någon enda gång "dom" vad "dom" tycker om alla svenne-projekt! Fast det är klart, "dom" vet förmodligen inte ens att sådana pågår och skulle de känna till det så vet de säkert inte sitt eget bästa… Och tänk om "dom" säger att "dom" inte är intresserade av att "vi-och-domas" hela tiden!? Vad ska alla de projektsysselsatta, skattefinansierade "vi" då syssla med?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: