• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

“Fångarna är inga sanningsvittnen”!

Läs om Lars Kihlstedt här först!

Nu har tidningen Dagen plockat upp berättelsen om Lars Kihlstedt från min blogg och skriver idag (här och här) om hans öde. Reportern har även varit i kontakt med Lars Nyhlén, generaldirekör vid Kriminalvårdsstyrelsen.  Han efterträdde f.ö. den hårt kritiserade Lena Häll Eriksson som först huserat på Migrationsverket och sedan, under en kortare men olycksalig sejour, som chef för Kriminalvårdsstyrelsen som hon tvingades avgå från efter att några "icke-sanningsvittnen, några fångar" rymde från Mariefredsanstalten och tog en 54-årig kriminalvårdare med sig som gisslan…

Lars Nyhlén har mage att säga:

"Fångar har ofta sin bild av kriminalvården, men de är långt ifrån sanningsvittnen."

Lars Nyhlén KVVLars Nyhlén, generaldiektör, Kriminalvårdsverket
Foto: Niclas Sandberg

Vilken cynism och arrogans generaldirektören uppvisar när han sågar en "fånges" (i detta fall Lars Kihlstedts) berättelser om hur han behandlats och vad han utsatts för inom den myndighet där Nyhlén är högste ansvarig! Och hur mycket "sanningsvittne" är förresten Lars Nyhlén själv? Läs t.ex. den här artikeln i Aftonbladet, med rubriken Lars Nyhlén misstänks för tjänstefel. Varför skulle han vara ett bättre sanningsvittne än Lars Kihlstedt?

Lars KihlstedtLars Kihlstedt
Foto: privat

Vad har justitieminister Thomas Bodström gjort i Lars Kihlstedts fall? Han lovade ju att fallet var "under utredning och skulle lösas". Har Thomas Bodström gjort något alls i det här fallet? Tänk om det varit Thomas Bodströms bror som råkat ut för det som Lars Kihlstedt råkade ut för! Då hade han väl inte ryckt på axlarna och lagt fallet åt sidan? Undrar också om justiteministern tycker att det är okej att generaldirektören vid Kriminalvårdsstyrelsen påstår att "fångar är långt ifrån sanningsvittnen", när de som Lars Kihlstedt berättar om horribla övergrepp, sadism, sjukdomsrisker, sjukdom etc som han råkat ut för i fängelserna där han hållits inspärrad på synnerligen tvivelaktiga grunder?

Lars Kihlstedt har gjort en anmälan till JK om hur han behandlats och hanterats. Man får hoppas att JK inte avfärdar honom lika lättvindigt som Lars Nyhlén… Lars Kihlstedts mål är att få upprättelse och kanske också ett skadestånd av staten som slagit sönder hans liv i mikroskopiska bitar. Han anser att han, förutom att han mist sin fästmö, inte kunnat följa sina barns uppväxt och förlorat hus och hem, också har förlorat sin trygghet,  sitt mentala välbefinnande och sin tro på samhället.

OBS! Vid citat ska källan anges!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: