• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Uppföljningar

Det här är en kombinerad uppföljning av två tidigare inlägg om en delvis ledig dag och om att regeringen inte vill att nykomna ska integreras och om den urusla sfi-undervisningen som jag pratade med K om häromdagen. Och om lite annat också.

KK
Foto: Merit Wager

I går pratade jag länge med K om den meningslösa och dåliga sfi-undervisningen. Idag, på väg till ett möte i city, stötte jag oväntat på honom! Han råkade stiga på samma buss som jag och vi beslöt oss för att säta oss på ett fik och prata lite mer. Över en kopp starkt kaffe och en kardemummabulle (mitt favoritkaffebröd för tillfället) kom vi överens om att i höst intervjua invandrare som går och harvar i "horr mårr do?"-klasser och redovisa det i en egen rapport. som vi sedan överlämnar till samma person och departement som beställt Masoud Kamalis utredningar.  Utan att få en endaste liten miljon för det, men med krav på reella förändringar inom överskådlig tid.

Orange tårtaOrange tårta från NK

Jag hastade vidare. Jag skulle träffa mina medarbetare i vårt nya projekt egenforetagarna.se. Och eftersom vår färg på den sidan är orange så ville jag hitta en orange tårta att ta med till dem. Och hur lätt är det att hitta en orange tårta? Men jag hade satt mig det i sinnet: jag skulle ha en tårta som var så orange som möjligt. Och jag hittade faktiskt en. På NK! Allt fixar sig bara man inte ger upp alltför lätt!

Nästa bloggning kommer att handla om Lasse Kihlstedt. Läs den – och tidigare inlägg om honom. Ni måste göra det och ni måste orka reagera! Nästa gång är det er man, far, bror eller kompis som råkar ut för det Lasse råkade ut för…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: