• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Betonghäcksretorik och -logik

SR logoLäs och lyssna på Ekots inslag om Oenighet kring patientsäkerhet, det är en uppvisning av betonghäckeri i den högre skolan!

"Elva personer har avlidit i väntan på hjärtoperation vid Karolinska universitetssjukhuset. Men Inger Ros, socialdemokratiskt sjukvårdslandstingsråd i Stockholms landsting, säger att sjukhuset inte slagit larm om att resursbristen hotar patientsäkerheten,"
berättas i inslaget.

Vikarierande sjukhuschefen och divisionschefen vid Thoraxkärlkliniken och Karolinska Universitetssjukhuset, Olof Nyquist, påpekar att de redan i maj skrev och begärde pengar för att klara verksamheten. Ekot har läst skrivelsen där det uttryckligen står att resurserna är för små för att klara vården och att Thorax- och kärldivisionen därför begär ytterligare 70 miljoner kronor för åren 2006 och 2007. Nu slår betonghäcksretoriken och -logiken till:

"Det kommer in tusentals skrivelser till mina tjänstemän, inte i någon skrivelse ställd till mig eller mina tjänstemän har det framgått att patientsäkerheten är hotad. Däremot känner jag självklart till att sjukvården behöver mer resurser, och det är därför vi har tillskjutit mer resurser", säger socialdemokratiska landstingsrådet Inger Roos med lätt indignerad och defensiv röst.

Antingen förstår hon inte innebörden i en begäran om mer pengar för att sjukhuset ska klara sitt uppdrag: att ge vård åt svårt sjuka människor, och då har hon inte kapacitet att klara ett uppdrag som landstingsråd, Eller så förstår hon mycket väl vad det handlar om, men har struntat i det sjukhuset förmedlat till henne, och då ska hon inte heller sitta som landstingsråd med det ansvar en sådan post för med sig. Inte blir det hela heller bättre av att hon trasslar in sig ytterligare:

"Det är ingen som har berättat att det uppdraget (patientsäkerheten, min anm.) är hotat".

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: