• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Välment men bakvänt förslag

"Det ska vara de svenska myndigheterna som ska bevisa att en flyende inte har asylskäl. På så sätt skulle fler personer kunna beviljas asyl och framför allt riskerar inte personer med asylskäl att nekas asyl på grund av bristfällig dokumentation. Dessutom bör den asylsökande ha ett medborgarvittne som ser till att allt går rätt till." Så skriver Ella Bohlin, ordförande kristdemokratiska ungdomsförbundet, på SVT Opinion.

Välment, men bakvänt! Det måste nog ändå i rimlighetens namn vara den asylsökande som ska visa att han/hon har asylskäl och inte svenska myndigheter!

Skulle man applicera Ella Bohlins resonemang konsekvent i det svenska samhället så skulle myndigheterna t.ex. också tvingas bevisa att en handikappad som begär färdtjänst inte behöver det. Inte som nu, att den som har ett behov redogör för det och övertygar myndigheterna om att han/hon har rätt till hemtjänst enligt de lagar som finns. Samma sak inom hemtjänsten: det är väl ändå det rimllgaste att det är den behövande som redogör för sina behov och inte hemtkänsten som ska "bevisa" att han/hon inte har något behov av hemtjänst!

Det här var en ogenomtänkt tanke som Ella Bohlin borde inse och erkänna inte fungerar. Eller också ta konsekvenserna av sina åsikter och applicera samma tankesätt rakt av, på alla samhällets områden.

Och medborgarvittnen, som hon också föreslår, är en vacker men utopisk tanke…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: