• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Löjligt i Aftonbladet

Aftonbladet logoAftonbladet presenterade den 4 augusti en ny krönikör som en som "vågar vägra blatteämnen". Så löjligt! Så otroligt töntigt att skriva folk på näsan det de väl ändå så småningom märker själva: att en person "med invandrarbakgrund" (så tröttsamt att ständigt upprepa de orden) kan skriva krönikor om vad som helst, precis som en etnisk svensk!

Hela tiden bidrar samhället, media, regeringsutredare, myndigheter och verk etc till att på olika mer eller mindre subtila sätt befästa och påminna om "vi och dom"-begreppet. Varför, undrar jag. Och kan inte komma fram till något annat svar än att "vi och domandet" dels är ett utslag av ren dumhet; dels har blivit en bransch, ett område, där det finns en hel del pengar att hämta för dem som kan hitta på integrationsprojekt och olika aspekter av "vi och dom" att utreda och analysera.

Kan ni sluta någon gång? Kan ni låta folk vara som de är? Kan ni (makthavarna som sitter på pengarna) inse att integration – eller anpassning eller insmältning eller vad folk nu väljer – tar tid!!!! Men att ni, genom era ständiga påpekanden och påminnelser som "vi och dom". Sådant befäster ju bara, och påminner om, olikheter och eventuellt annorlundaskap. Varför kan ni inte bara låta folk vara som de är? En tidning ska inte presentera en ny medarbetare som Aftonbladet gjort – who cares om han/hon "vägrar blatteämnen" eller inte! En krönikör får väl skriva vad han/hon vill, eller  hur? Så låt läsarna följa den nye krönikören och antingen intressera sig för det han skriver eller inte.

Och när jag har skrivit ovanstående slår det mig plötsligt att jag inte ens riktigt vet vad "blatteämnen" är!!! Vet Aftonbladet det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: