• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Mer om Skatteverkets rapport om svartköp och svartjobb

Skatteverket logo(Läs tidigare inlägg här och här och här).

Skatteverket påstår i en 545-sidig rapport att "svenskar svartjobbar för 124 miljarder", eller 115 miljarder, eller 120 miljarder, eller 71 miljarder. Buden varierar och exakta bevis finns av uppenbara skäl inte utan påståendena är estimeringar.

Även den mest inbitne högskatteförsvarare (typ Bosse Ringholm) med världens största skygglappar måste väl ändå inse att människor knappast skulle arbeta svart i den utsträckning som Skatteverket på estimerade grunder påstår, om det inte vore något allvarligt fel i systemen! Det strider mer mot människors rättsmedvetande att betala världens högsta skatter till en stat som de inte känner erbjuder dem det de förväntar sig för sina pengar, än det strider mot deras känsla av att det är fel att jobba svart. När man upplever att staten beskattar en för högt och förtrycker en genom att ta ens pengar och sedan bestämma över om och hur en del av dem ska pytsas tillbaka i form av beroendeframkallande bidrag, då slår folk bakut. Med rätta!

Det är inte bra att folk jobbar svart. Men det är värre att staten beskattar folk så hårt att de ser det som enda utvägen för att få behålla en skälig del av vad de tjänar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: