• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Seven Spirit Bay del 1

Min hemmapark, Nytorget, den 6 augusti 2006

Söndagen den 6 augusti 2006. Jag satt på Tevere vid min hemmapark Nytorget och drack morgonkaffe i solen. Läste, tänkte, njöt. Bläddrade lite i ett engelskt ”glossy magazine” och såg en bild av en trädkoja i Cornwall, högt uppe i en jättestor ek, som man kunde boka en natt eller två i om man gillade trädklättring. Det fick mig på något konstigt sätt att minnas en underbar resa som jag gjorde tillsammans med en god vän i slutet av 90-talet. Kanske för att vi då också bodde i (rätt lyxiga, men ändå) hyddor mitt ute i den vildaste vildmarken – inte i träd men i en helt obebodd del av Australien: The Coburg Peninsula (Coburg halvön).

Coburg map

Det var en händelserik, annorlunda och spännande resa; en sådan resa många av oss inte gör mer än en gång i livet, om ens det. Själv har jag haft turen och förmånen att få resa väldigt mycket över hela världen och besöka massor av länder och platser. Också sådana dit det inte går några charterresor, som bl.a. Colombia (Bogotá), Pakistan (Karachi) och Saudiarabien (Jeddah och Riyadh) för att bara nämna några. Och till Seven Spirit Bay, på the Coburg Peninsula i Australien är det så pass dyrt och krångligt att ta sig att det inte precis hör till de vanliga semestermålen. Inte  för oss här uppe i Norden i alla fall.

Piloterna

Jag glömmer aldrig hur jag ensam (med piloten bredvid, förstås) fick flyga det lilla fyrsitsiga planet från Darwin över delar av det enorma Arnhem Land och Kakadu National Park för att vi skulle komma till Seven Spirit Bay! Min reskamrat Tua, som satt bakom mig och först inte märkte att det var jag som flög planet, skrek till och hotade att hoppa av om jag inte genast släppte ”styret”. Nedanför oss låg de enorma vild- och våtmarkerna som kryllade av giftiga ormar och arga krokodiler och iguanor och box jelly fish och allt man kan tänka sig av samlad farlighet och giftighet.

”Flygplatsen” mitt ute i ingenstans

Efter att vi landat på den pyttelilla airstripen in the middle of nowhere och skumpat en bit i en öppen jeep i dammet för att komma fram till Seven Spirit Lodge, hälsades vi välkomna av personal i receptionen. De gav oss en lista över alla farliga djur vi skulle akta oss för: det var sju olika sorters giftiga ormar, det var krokodiler som kunde komma rusande, det var Banteng boskap som kunde vara ilsken och så iguanorna, förstås. Dessutom: i havet fick vi inte bada för där lurade, förutom krokodilerna som fanns både på land och i vattnet, också den jättegiftiga box jelly fishen…

”Welcome to the wilderness!”

Läs mer om Seven Spirit Bay här. Fortsättning på min lilla reseberättelse följer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: