• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Seven Spirit Bay del 4

Läs Seven Spirit Bay del 1, 2 och 3 först, se nedan!

En kväll, sent, hände något riktigt obehagligt.  Tua ringde mig från sin hydda som låg en bit ifrån min och nästan grät och jag hörde skräcken som höll på att övergå till panik i hennes röst: ”Får jag komma till dig, får jag sova i din hydda. Jag kan inte vara här. Det är något som försöker ta sig in här.”

Hu så hemskt! Jag minns det inte så tydligt, men min minnesbild är att jag, trots att jag också blev skräckslagen, ilade över till hennes hydda och så rafsade vi ihop hennes saker och rusade bort till mig och låste dörren om oss. Och sedan ringde Tua till receptionen och berättade att hon trodde att det var en jätteiguana som försökt knapra sig in genom nätet och jalusierna, eller om den försökte komma in via taket, det visste Tua inte så noga. Hon visste bara att ett hemskt djur som liknade en dinosaurus, fast mindre, med stor sannolikhet snart kommer att befinna sig inne i en hydda där hon för bara en liten stund sedan låg i sängen och läste.

Hyddorna var stora och luftiga och hade två jättesängar så det gick ingen nöd på oss när vi delade hydda några nätter. Tvärtom kändes det lite tryggare – och bättre – att vara rädda tillsammans.

Här gick vi på walkabouts

Man kunde ju tro att vi skulle sitta panikslagna och inte våga oss ut efter iguana-incidenten och för att vi visste att hela omgivningen var full av farligheter. Men icke! Nej, vi gick med ut på walkabouts i den knastertorra vildmarken där ormarna rasslade både på marken och i träden och krokodilfällorna (jättelika stålburar) låg utspridda lite här och där och de hemska bestarna faktiskt kunde komma rusande i hög fart när som helst och kasta sig över oss. Varje gång det prasslade till i de torra löven på marken hoppade vi till – och det prasslade och rasslade oavbrutet så när vi sedan kom tillbaka till den relativa ”tryggheten” (=vår hydda) så hade vi ont i hela kroppen av alla muskelanspänningar och ryckningar. Vilket gjorde att vi blev överfnittriga och lätt hysteriska. Och tyckte att de där stora grodorna och paddorna som skuttade omkring i vår utomhusdusch nästan inte var något alls att hetsa upp sig över med tanke på att vi nyss nästan blivit uppätna av krokodiler.

Det var förresten oerhört skönt att stå utomhus i en enkel dusch med ljummet vatten strilande över kroppen som man tvålat in med en lyxig tvål från Crabtree & Evelyn. Så mitt ute i krokodil- och iguanaland, drygt 45 minuters flygresa från all riktig civilisation (!?) stod vi och använde tvålar och schampoo och härliga kroppsoljor från detta engelska kvalitetsmärke. Otroligt!

Läs mer om Seven Spirit Bay här. Fortsättning på min lilla reseberättelse följer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: