• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Oförskämt?! Ovärdigt???!

”Bosse Bylund levererar ju nästan veckovis nu siffror som ska stödja regeringen och så säger han hela tiden som ett mantra att arbetslösheten sjunker. Och det är inte så dumt att ha en lojal generaldirektör som levererar de här siffrorna hela tiden”, säger Maud Olofsson. ”AMS vägrar att ha samma statistikuppgifter som hela övriga EU har. Då landar ju ungdomsarbetslösheten på de här låga siffrorna när det i själva verket nu enligt de senaste siffrorna är 198 000 unga som är arbetslösa.”

De andra borgerliga partiledarna höll med i kritiken mot Ams och mot Ams-chefen. Folkpartiets Lars Leijonborg kallade Ams för propagandacentral och moderaternas Fredrik Reinfeldt instämde:

”Jag var väldigt kritisk när Bo Bylund utsågs och sa att jag kommer att betrakta honom som socialdemokratisk valarbetare. Men han har ju ett regeringsuppdrag som bygger på att effektuera en politik som är inriktad på att dölja arbetslösheten och sedan berättar han om ansträngningarna för att göra det.”

Hans Karlsson (Bilden är friköpta och får enligt regeringens presstjänst användas fritt)Hans Karlsson, arbetslivsminister
Foto: Pawel Flato (Bilden är friköpt och får enligt regeringens presstjänst användas fritt)

En indignerad arbetslivsminister Hans Karlsson (f.d. favtalssekreterare i LO) tycker att ”det är oförskämt att ens antyda att Ams och Bo Bylund skulle manipulera och vara en valarbetare för socialdemokratin”. Och han tycker att det är ”ovärdigt” av de borgerliga partiledarna att kritisera generaldirektören för AMS.

”Bo Bylund har varit generaldirektör en lång rad år på Banverket och är utomordentligt kompetent”
, säger Karlsson med emfas. Jaha!? Med vilka mått mätt? Och om han nu var så utomordentligt kompetent på Banverket, varför stannade han inte där? Och att han eventuellt var ”utomordentligt kompetent” på Banverket betyder inte med automatik att han också skulle vara det som chef för en helt annorlunda verksamhet, nämligen Ams!

”Det är pinsamt att de redan i det här skedet börjar avsätta tjänstemän inom den statliga förvaltningen. Det är ovärdigt,” säger arbetslivsminister Hans Karlsson.

Nej du, Hans Karlsson, det är inte det som är pinsamt! Det som är pinsamt är att socialdemokraterna gör sina trogna – bland dem sina statsråds makar/sambor – till generaldirektörer. Det är det som är ovärdigt och pinsamt, inte kritiken som, med rätta, är massiv och kompakt!

Citaten kommer från Ekot. Läs här och här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: