• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Var är Håkan Sandesjös delrapport?

Idag, den 10 augusti, skulle Håkan Sandesjö avlägga en delrapport från sitt tillfälliga uppdrag på Migrationsverket (MIG). Jag har inte sett till någon rapport…

Alltså: generaldirektören för den avsomnade, starkt kritiserade Utlänningsnämndens (UN),  Håkan Sandesjö, fick i juni (eller om det var i maj) i år märkligt nog i uppdrag av UD (regeringen) att "utveckla verksamheten" inom Migrationsverket. Jag skrev om det här (1 juni 2006) och här (2 juni 2006). Plötsligt kom nya bud och den 25 juli skrev jag om att Sandesjö nu, plötsligt, utsedd att leda det jättelika Konsumentverket (här).

Då skrev jag bl.a.:

"Först kom ju Persson & Co på att placera Sandesjö på MIG sedan UN lagts ned. På MIG skulle han "i samverkan med verkets ledning ta fram förslag till effektiviseringar". I direktivet stod vidare: "Uppdraget syftar till att sänka kostnaderna så att verket kan genomföra sitt uppdrag med en verksamhet i balans vid utgången av 2007." Där sades också att: "Under arbetet, som fördjupas under hösten, kommer Håkan Sandesjö att träffa chefer och personal inom området. Förslagen som tas fram kommer löpande att förankras med verkets generaldirektör. Varje förslag ska följas av en konsekvensanalys och en bedömning av hur snart åtgärden kan genomföras".

Var det aldrig meningen att Sandesjö skulle göra något "på riktigt" på MIG? Vad händer med delrapporterna som han skulle komma med från det uppdraget? Kommer det en nu den 10 augusti? Och sedan en igen den 15 januari 2007? Eller var det alltså bara ett meningslöst tidsfördriv han sysslade med på MIG medan han väntade på något annat, finare? Vi får väl se den 10 augusti, han börjar ju inte förrän den 15 augusti på sitt nya jobb…"

Vad har Sandesjö gjort på MIG? Var är delrapporten? Var det seriöst att be en person som just lett en liten, men mycket starkt kritiserad och numera nedlagd myndighet att "ta fram effektiviseringar" etc på MIG? Varför gjorde regeringen det? Vad har Sandesjö gjort de här månaderna för sin (säkert) mycket höga lön? En liten delrapport borde han ha kunnat klämma fram. Men den kanske kommer, lite försenad? Jag får ta reda på det. Den10 augusti, på utsatt tid, kom den i alla fall inte.

Konsumentverket logoVad är det som regeringen anser gör Håkan Sandesjö lämplig att leda ett verk som Konsumentverket med gissningsvis kring 200 anställda, han som tidigare ledde Utlänningsnämnden med ca 120 anställda till nedläggning? En fråga som kräver svar. Det är ju ändå skattepengar som man handskas med, även om Rosenbad ibland ter sig mer som en lekstuga än som en seriös verksamhet, när avdankade generaldirektörer ges nya poster.

OBS! Vid citat: ange källan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: