• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Kan en myndighet skicka ett brev till en annan myndighet och kalla det “utkast”?

I DN Ekonomi den 11 augusti finns en artikel med rubriken Ams till hård attack mot kritisk utredare. I den sägs bl.a. följande:

”I ett mycket hårt formulerat brev inkompetensförklarar Ams Riksrevisionens utredare. Båda myndigheterna vägrar att lämna ut utkastet som väckt Ams vrede.”

Det handlar om att man på Ams blivit sura över att Riksrevisionen i en kommande rapport (som än så länge tydligen endast finns på utkaststadiet) skarpt kritiserar Ams för att mer ägna sig åt arbetsmarknadspolitiska program än åt information om och förmedling av lediga jobb.

Ams åsikt om kritiken lär vara (citat ur DN-artikeln) at det är: ”En enda lång inkompetensförklaring av Riksrevisionens utredare. Till och med rubriken – Program- eller arbetsförmedling? – anser Ams visar på en bristande respekt för det uppdrag som verket fått från riksdag och regering.”

Nu undrar jag om det verkligen kan gå till så att myndigheter kallar sina rapporter och brev för ”utkast” och därmed kan undgå att omfattas av offentlighetsprincipen? Jag kan i o f s tycka att en rapport som inte är helt klar kan vara ett utkast som inte lämnas ut till allmänheten innan den är justerad och klar. Men att ett brev från Ams till Riksrevisionen skulle kunna kallas ”utkast” och därmed undanhållas offentlighetens ljus, kan det verkligen vara rätt!?

I en ledare Norrbottens-Kuriren den 10 augusti står:

SOCIALDEMOKRATISK VALARBETARE. Bo Bylund är fortfarande mer socialdemokratisk statssekreterare än Ams-chef och en valarbetare som makan socialminister Berit Andnor har all anledning att vara stolt över.

OBS! Vid citat: ange källan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: