• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Kommentar till inlägget nedan

Det kom ett mejl från en bloggläsare i Ingå, Finland:

Tack för din givande blogg, som jag läser nästan varje dag! För mig som finlandssvensk som återvände till Finland från Sverige för ett par år sedan är det lätt att leva mig in i mycket av det som du skriver.

Jag läste din redogörelse över kostnaderna för Kamalis utredning, och fastnade på ett av de mindre beloppen: köp av riksdagstryck 105 103 kronor. Eftersom jag jobbar på universitet och köper böcker då och då blev jag nyfiken på posten, och gick in på Riksdagens webbplats. Prislistan ger vid handen att riksdagstrycken kostar mellan 40 och 500 kronor, de flesta runt 200-300 kronor. De som inte finns i tryck kan man beställa för 50 öre/sida.

Med ett högt räknat medelpris på, låt säga 400 kronor får man 262 riksdagstryck för 105 103 kronor. Med den dyraste varianten, 50 öre/sida  får man 210 000 sidor text. 262 publikationer! 210 000 sidor!

Varav och varför denna enorma mängd litteratur för en utredning? Var finns böckerna nu?

Undrar
Fredrik Westerlund

P.S. Alla de där dokumenten för 105 103 kronor finns alltså att tillgå gratis på Riksdagens webbplats. Om jag hade varit utredare så skulle jag först ha surfat runt där för att se vilka dokument jag behöver beställa…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: