• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Israel grep palestinsk minister

PalestinaflaggaEnligt YLE har israeliska trupper lördag morgon den 19 augusti gripit den palestinska regeringens vice premiärminister Naser al-Shaer. Det skedde i Ramallah på Västbanken, säger hans fru och palestinska politiker. En talesman för den israeliska armén säger att man gripit al-Shaer på grund av att han tillhör terroristorganisationen Hamas.

Sedan palestinierna kidnappade en israelisk soldat i slutet av juni har Israel tillfångatagit över 30 ministrar och parlamentsledamöter som hör till det styrande Hamaspartiet. Flera av dem har sedermera frigetts.

Alltså: man kan absolut inte försvara palestiniernas tillfångatagande av den israeliske soldaten, men det är står inte i någon som helst rimlig proportion till detta,  att Israel svarar med krig där massor av barn och kvinnor dödas, där helt oskyldiga människor fördrivs från sina hem och byar och städer förstörs. Och det är om möjligt ännu mer groteskt att en stat griper parlamentsledamöter och ministrar i en regering, låt vara att Palestina inte är en stat i rättslig mening. Men i allt väsentligt fungerar ju The Palestinian Authority som en regering i ett land som finns men samtidigt inte finns.

Är människor alldeles galna? Hur kan man – från båda håll – hålla på som man gör och slakta och gripa och fängsla och slå sönder och hata och förinta varandra? Den överväldigande övermakten ligger hos Israel – som, jag vet, "har rätt att försvara sig" – som slår till mot palestinierna som är så långt ifrån dem när det gäller makt och möjligheter att det är som att jämföra en elefant med en lus. Ja, jag vet att Israel är omringade av "fientliga stater", men jag tror inte att de kommer att anfalla Israel om Israel slutar använda siii förtryck av palestinierna. Ibland kan man undra om Israel aldrig kommer att sluta med sitt övervåld, inte förrän det förintat palestinierna?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: