• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Hurra för Eva-Lena på 59:an!

Fredag den 25 augusti – inte tänkte jag på att det både var fredag och folkets stora lönedag när jag på eftermiddagen begav mig till City. Men det blev jag snart varse: det var smockfullt med folk överallt, ett veritabelt gytter (se inlägget nedan), en massa folk som var ute och köpte nya paltor (se inlägget nedan) och utan att komma med några floskler (se inlägget nedan) så var det en typisk sensommarlönefredag i stan.

Det var varmt, nästintill hett, och fuktigt. Jag irrade runt lite planlöst och insåg vid 17-tiden att det nog var bäst att ta bussen hem för jag kunde inte alls koncentrera mig. Så jag ställde mig vid busshållplatsen vid Åhléns varuhus och inväntade den eminenta snabbussen 59 som på tio minuter skulle ta mig hem till Söder.

Bussen kom, men det stod Centralen på den och det var bara en hållplats dit. "Va? Ska du inte köra hem till Söder?" frågade jag den kvinnliga busschauffören. "Nej, jag är redan 25 minuter försenad, det är totalkaos i trafiken, helt stopp överallt. Jag kan inte förstå att någon vill åka buss i den här röran, jag föreslår att ni åker tunnelbana," sa hon vänd mot mig och fem, sex andra trötta shoppare. "Åh nej," sa jag, "jag som hatar att åka tunnelbana och älskar att åka buss!"

Jag blev så besviken för jag  gillar särskilt just buss 59 och bara tanken på att gå ner i underjorden i den klibbiga värmen fick mig nästan att få nippor. Då hände miraklet! Chauffören, som hette Eva-Lena, och som kunde ha tryckt igen dörrarna framför nosen på oss utmattade människor som nu skulle bli tvungna att masa oss till tunnelbanan, bestämde sig i stället för att ta oss med! "Äh", sa hon, "jag tar ett eget initiativ. Jag ska ju i alla fall till hallen så ni kan ju lika gärna åka med"!

Himmel och lycka, lättnad och glädje! Eva-Lena gjorde det rätta, det som alltför få i hennes ställning hade gjort: hon tänkte själv och hon tog eget ansvar. Tack och lov för de Eva-Lenor man möter i tillvaron och särskilt för Eva-Lena på 59:ans buss fredagen den 25 augusti vid 17.30-tiden på väg från City mot Hammarbyhamnen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: