• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

“Bullfest, bullfest hela dan”

Klappa takten alla bagarbarn,
Bullfest, bullfest hela da´n.
Vetemjöl från livets grottekvarn,
Bullfest, bullfest hela da´n.
Vi är alla glada bagarbarn,
Bullfest, bullfest hela da´n.
Slå på stort det har vi alltid gjort,
så det är bullfest, bullfest hela da´n.

Så börjar en för några decennier ofta trallad låt av Ulf Peder Olrog. Det är nästan så man vill brista ut i den när man läser en notis i Dagens Nyheter under rubriken Lagen sätter p för bullbak. Först blir man upprörd när man läser om en livsmedelsinspektör (har han inte viktigare saker att göra?) som slog ner i det kristna bokkaféet Källan i Skänninge: "Bullarna ska bort, det finns bestämmelser om att de ska bakas så att det finns spårbarhet". ???!

Enligt den här övernitiska inspektören finns det en ny lag (hur många korkade lagar ska svenska folket behöva pådyvlas?) som säger att själva bullbaksköken ska vara godkända enligt en särskild lista för tillverkningskök. Suck. Så nu ska bullar som bakats till basarer, skolfester, kyrkliga tillfällen, hjälpverksamhet för hemlösa etc inte längre kunna bakas som de bakats i hundra år? Det måste vara en gravt understimulerad skrivbordsbyråkrat som hittat på detta, en som känt att han måste göra åtminstone lite skäl för sin lön, semesterersättning, pensionspoäng etc och prestera något. Och som då fick den här idén som inte bara ska visa att han har ett existensberättigande på sitt jobb utan också ge honom status i den krets som består av folk som hittar på korkade regler. Dessutom ger ju det här påhittet också understimulerade livsmedelsinspektörer nya uppdrag: att ge sig ut till kristna bokkaféer och andra ställen där folk bakar sockerkakor och kanelbullar som de gjort i sekler och vifta med sina spårbarhetslistor.

Men då slår sunt förnuft till i form av centerpartisten Marianne Karlsson, andre vice ordförande i Mjölby kommunfullmäktige och socialdemokraten Jörgen Oskarsson, kommunalråd på samma ort. De är nämligen överens om det enda vettiga i detta läge. De kommer att fortsätta att ha "bullfest, bullfest hela dan". Marianne Carlsson:

"Vi kör vårt ståkaffe som vanligt efter kyrkan. Jörgen och jag är överens. Vi skiter i livsmedelslagen."

Heja Marianne och Jörgen! Baka på ni bara och låt de där petimätrarna sitta och jäsa på sina bakar bäst de vill.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: