• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Stelt utspel av Barnombudsmannen i Agenda

Lena Nyberg, BOLena Nyberg
Foto: Sune Fridell (från BO:s sajt, bilden tillåten för publicering)

I SVT:s program Agenda får varje söndag någon person som har något viktigt att säga chansen att göra det under tre minuter, rakt in i kameran, oemotsagd. En fantastisk möjlighet att säga viktiga saker som hörs av en ganska stor publik.

Kvaliteten på dessa utspel har varit varierande. Ett av de sämsta – om inte det sämsta – hittills, gjordes söndag kväll den 27 augusti av BO (Barnombudsmannen) Lena Nyberg. Något stelare och mer innantilläst med tydliga "och", "är" och "det" har man inte hört på länge – annat än av mycket ovana talare, bl.a. en del av dem som ringer in inlägg på Sveriges Radios telefonsvarare i programmet Ring P1. Någon genuin inlevelse gick inte heller att spåra i det entonigt framförda inslaget där Lena Nyberg kisade med ögonen för att kunna läsa texten i promptern och i slutet fastnade i en stel grimas medan ljuset i studion släcktes ner.

Inslaget spelades ju in tidigare, det var inte direktsänt. Varför sade ingen till henne att det var dåligt? Varför uppmanades hon inte att göra om det hela med lite mer känsla och på vanligt talspråk i stället för på skriftspråk? Eller gjorde man det, men det här var det bästa försöket?

Här kan man läsa, se och kommentera BO Lena Nybergs utspel i Agenda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: