• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

För s-folk gäller annorlunda bedömningar

Kommentarer till JO:s beslut gällande Lars Danielsson och Malmö tingsrätts dom gällande kommunalrådet (s) Ilmar Reepalu och förre landshövdingen (s?) Bengt Holgersson.

Danielsson
JO Nils-Olof Berggren kritiserar Lars Danielsson och säger bl.a. att denne ”försvårade utredningen efter tsunamikatastrofen”, för ”bristande noggrannhet” och för ”underlåtenhet att lämna besked till Katastrofkommissionens ordförande”. Jaha. Och? Nu ska ju, enligt uppgifter i media, denne hårt kritiserade Danielsson återgå till välavlönat jobb i regeringskansliet, TROTS sitt beteende som nu kritiserats av JO! Och tar han längre "time out" eller evighetsledigt (slutar sin tjänst) så får han väl en guldkantad fallskärm som tack för sina otjänster.

Kommentar/fråga: Vad hade hänt på en vanlig arbetsplats – säg Connex, bara för att ta ett exempel – om t.ex. en finsk, en iransk eller turkiskfödd man hade kritiserats motsvarande skarpt för att ha misskött sina uppgifter? Begrunda det och tänk sedan på hur det (politiska) klasskillnader tillåtits uppstå och utvecklas under socialdemokraternas styre!

Reepalu m.fl.
Så här skriver SR på sin sajt: Malmös socialdemokratiska kommunalråd, Ilmar Reepalu, och förre landshövdingen Bengt Holgersson frias från misstankarna om mutbrott. Resan som de fick i gåva av sin vän, it-företagaren Dan Olofsson, var inte en muta, menar Malmö tingsrätt. Läs och lyssna mer här. Åklagaren anser att rätten varit för försiktig och många befarar nu att gränsen för vad som kan anses vara en muta flyttats rejält framåt.

Kommentar: Troligen kommer mutgränsen inte alls att flyttas framåt för några andra än s-pampar och dem närstående. När mina vänner av blandade utländska härkomster inte ens vågar hjälpa till att skriva menyer eller hjälpa till med något annat litet som behöver göras och dricka en enstaka kopp kaffe eller äta en bit bröd hos en släkting som driver café eller restaurang i skräck över att det ska anses vara muta eller något annat hemskt och att deras släktingar ska tvingas slå igen verksamheten, kan s-pampar låta sig bjudas på 30.000 kronorsresor till fjärran länder. Och när de anklagas kan de harmset säga: "När man blir beskylld för felaktiga saker på det här sättet, tänker jag i stället att jag till varje pris ska se till att bli rentvådd, och det här ska minsann inte befläcka mig och min familj och mina barn". Och så frikänns de. Vem lyssnar på "blatten" (deras egen benämning av sig själva kontra majoritetsbefolkningen) och hans släktingar, vem sätter hjälp med att skriva menyer och en  eller annan macka eller kopp kaffe för några kronor i "produktions- och materialkostnad" i relation till lyxresor för pampar?

Det här borde alla tänka på när de går till valurnorna – särskilt alla de som inte själva står nära s-makten och särskilt de som är svartskallar och andra "nysvenskar": de är med och försörjer Danielssonarna och Reepalusarna, högavlönade s-människor som svävar högt ovanför deras huvuden som lever liv de inte ens kan drömma om. Och som behandlas totalt annorlunda i rättsliga sammanhang än de. Där har Masoud Kamali och alla andra som påpekat detta otaliga gånger helt rätt.

Läs min bloggning med rubriken Den politiska adeln reser, äter och lever flott här.
Läs min bloggning med rubriken Åtal mot ledande s-politiker skakar s här.
Här (på Aftonbladets sida) finns JO:s utredning om Danielssons agerande, i sin helhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: