• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Betydligt färre bilder!

Fotografen Roger Vikström har idag kontaktat mig och påpekat att han inte accepterar att hans bilder används på min blogg utan att han får betalt för det. Detta har jag inte vetat om, utan gladeligen använt bilder på min ideella, alltså icke-vinstgenererande, blogg. Men jag har alltid varit noga med att ange namn på den som tagit bilderna för att vederbörande skulle få credit för dem och kanske också fler jobb när de som läser bloggen ser dem och kanske vill anlita just den fotografen.

Men nu säger Roger Vikström att upphovsrättslagen gäller också på icke-kommersiella bloggar och att han han och alla andra vars bilder läggs ut på alla tiotusentals bloggar runt om i Sverige och världen, blir betalningsskyldiga om de inte först inhämtat tillstånd att publicera.

På grund av att detta har kommit till min kännedom idag, den 31 augusti, kommer jag med sorg i hjärtat att börja rensa ut alla fina bilder som ligger på bloggen och som jag tror att inkräktar på någons upphpvsrätt. I framtiden kommer bloggen att bli betydligt mindre bildrik men icke desto mindre minst lika läsvärd som tidigare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: