• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2006
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Sluta larva er, folkpartiet!

Finns det något annat land på jorden med ett så sjukligt "rasistängsligt" folk som Sverige? Allt – ALLT! – är snart "rasistiskt" i detta land, och alla måste ständigt vakta sina tungor och pennor så de inte säger eller skriver något som någon annan kan tolka som "rasistiskt".

Alltså: ordet "rasism" har i sverigesvenskan fått en helt ny betydelse, den ursprungliga gäller inte alls längre. Alltså den verkliga betydelse som ordet har enligt t.ex. Ord för ord – svenska synonymer och uttryck (Norstedts):

rasism rasfördom, ovilja mot andra raser, överdriven och oresonlig raslära

Nej, idag används ordet i alla möjliga (felaktiga) sammanhang som – vilket jag själv fått höra – om man använder ordet "finnar"; om man säger "zigenare" ens i misstag (trots att det finns de som tycker att benämningen är fin eller om man bara säger något negativt om någon som inte är "etnisk svensk" (vad nu det är för något…). Hela tiden ska folk alltså gå omkring och tänka på vad de säger så att inte någon på något sätt kan ta illa upp eller påstå att man varit "rasistisk".

Tidigare har vi haft en skrattretande löjlig diskussion om huruvida vi i detta land, enligt landets gamla, goda traditioner, ska få (!?) ha skolavslutningar i kyrkor och sjunga "Den blomstertid nu kommer". Jag har aldrig förstått vad det är för fel med att ha skolavslutningar i kyrkan, det är väl en utomordentligt vacker sed och jag har aldrig hört någon från något annat land tycka att det är något fel med det. Tvärtom finner många det ytterst märkligt – och även skrämmande – att svenskarna inte vågar/vill stå för sina traditioner. Det gör de nykomna osäkra och också ledsna för de vill inte vara syndabockar för att svenskarna slår sönder sina gamla seder, sitt arv och sin historia. Och ingen har någonsin kunnat förklara för mig vad det är för fel på "Den blomstertid nu kommer", en av de allra vackraste psalmerna både vad gäller ord och melodi.

FolkpartietOch nu är det ståhej hos folkpartiet – partiet drar enligt uppgift i bl.a. Svenska Dagbladet in sin valtidning för att där finns något som "kan tolkas rasistiskt". Och vad är det då som kan tolkas "rasistiskt" i fp:s valtidning? OBS! Alla ni i Finland som jag vet läser det här, ni kommer inte att tro att det är sant! Vad det handlar om är att i den här valtidningen finns två listor: Svensktoppen och Svenskbotten. På Svensktoppen listas "tio bra saker vi har kvar". På åttonde plats står "svenskar".

Nu har alltså någon fått för sig att någon/några kan uppleva att "svenskar" på fp:s Svensktoppen-lista är "rasistiskt" så nu ska upplagan på 300.000 ex dras in!!! Herre Gud, svenska folk! Vad tar det åt er? Vad är det för fel att säga att ni tycker att ni är bra och att ni sätter er själva på åttonde plats på er Svensktoppslista? Finländarna hade troligen satt sig själva på första plats på en Finsktoppslista utan att skämmas pch absolut utan att någon enda människa hade kommit på den befängda idén att det skulle vara "rasistiskt"!

Nu måste folk väl ändå sansa sig. Vi alla som lever och bor här måste få andas och slippa rädslan för att något vi säger eller talar om ska klassas som "rasistiskt". Det börjar bli riktigt, riktigt jobbigt. Den här "rasismpaniken" som grasserar överallt, kraftigt underblåst av media, är inte frisk och gagnar ingen; tvärtom så är det negativt när man hela tiden måste vakta sin tunga så att man inte av någon förfördelad person eller grupp blir kallad "rasist". Vilket jag själv blev när jag hade skrivit om "finnar" i ett sammanhang där jag skulle belysa skillnaden mellan människor i Finland som har svenska som modersmål (finlandssvenskar) och dem som har finska som modersmål (finnar). Finländare är vi allihopa, men de nyss nämnda begreppen är gängse och finns angivna också i SAOL, ändå kallades jag alltså "rasist" (!!???) när jag använde dem.

Till folkpartiet: Sluta genast att larva er! Dra inte in en valtidning på 300.000 ex för att ni satt "svenskar" som åttonde bäst på er Svensktoppslista! Om ni gör det, om ni ser det som "rasistiskt", då är det ni som tolkar in något i ordet "svenskar" som gör att det blir segregerande. Tänk på det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: