• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2006
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

VALser i dur, VALser i moll! Del 4: Vänsterpartiet

VänsterpartietLäs alla delar i serien under VALser i dur, VALser i moll i högerspalten!

Vänsterpartiet skulle förmodligen vinna på att ha en annan partiledare än den nuvarande. Av alla partiledare i de etablerade (riksdags-) partierna är han den svagaste, minst trovärdiga. Den som man känner att man litar minst på. Och då menar jag inte tjafset om att han kallar sig eller är kommunist – det är tramsigt att tjata om det år ut och år in. Och det är så typiskt svenskt (får man säga så?) att klänga sig fast vid denna grej och varje gång Lars Ohly är med någonstans ställa frågan till honom: ”Är du kommunist?” Det är bara ett ord, kommunist. Det fattar en idiot att Lars Ohly inte är kommunist oavsett vad han säger. Han lever definitivt inte som en kommunist, hans eventuella kommunism sitter i så fall bara som en illusionistisk skugga av en tanke någonstans i hans hjärna eller hjärta. Det får vara som det vill med Ohlys kommunism. Det skulle aldrig gå att ens försöka införa ens skuggan av en skugga av ”äkta” – om man med äkta syftar på ”sovjetisk” – kommunism i Sverige så det är bara att strunta i den delen och titta på vad Vänsterpartiet i verkligheten går till val på.

Suck. Det kom ”ett specialnummer av Ung Vänster Storstockholms interntidning Huvudstadsbladet” med med posten. Den stora rubriken i blått (!) på första sidan är:

TA STÄLLNING
KRÄV DIN RÄTT

Och det är nog ganska bra sammanfattat i två korta, kärnfulla meningar, vad både Ung och Äldre Vänster handlar om. Och jag säger

NEJ till:
”Kräv din rätt” utan att man också nämner ”Uppfyll dina skyldigheter”. Det haltar om man bara ska kräva ”sin rätt” (och vad är det för gudomlig rätt man ska kräva?) om man inte samtidigt är noga med att framhålla att rättigheter och skyldigheter går hand i hand.

JA till:
”Ta ställning”!
Det är en bra och mycket viktig uppmaning till alla människor i alla lägen, i hela Sverige och i hela världen. ”Ta ställning”! Respektera att alla inte tar samma ställning men att de flesta tänker, funderar, väger för och emot och kommer fram till ett ställningstagande. Ett samhälle med aningslösa invånare som följer minsta motståndets lag eller röstar som föräldrarna gjort eller som någon annan säger åt dem att rösta, är ett svagt samhälle.

JA och NEJ till:
Förbud mot vräkning av barnfamiljer – ett krav som ställs i en rapport (ladda ner den här) av Ingrid Burman, Elina Linna, Gunilla Wahlén, Ulla Hoffmann och Kalle Larsson. JA för att det är fruktansvärt när barn far illa, oavsett i vilka situationer det är. Att föräldrarna inte ser till sina barns bästa är illa nog och då ska inte samhället i den mån samhället är hyresvärd, t.ex. för kommunala bostäder, komma och göra ont värre för barnen. Så långt håller jag helt med. Men det blir lite svårare när man tänker på att om en sådan regel/lag införs, kan oansvariga människor fortsätta att vara oansvariga och strunta i att betala hyran för ”dom vräker inte barnfamiljer, ha ha ha!”. Det här är ingen lätt fråga. Men ändå: barnen – BARNEN! – ska inte behöva lida för föräldrarnas gärningar! Svårt.

Några andra partier har små videosnuttar, sånger och spel på sina sajter. Små påhitt som förmedlar något på ett lättsamt och humoristiskt sätt och som ligger ”i tiden”, d.v.s. sådant som passar alla dem som tycker att politik är för tungt, trist, tråkigt och ”svårt”. T.ex. filmsnutten ”Mahogny-Mats” hos moderaterna och spelet Slaget om Sverige + en hejig Årets vallåt i två versioner: från 1976 och från 2006 hos centerpartiet. Folkpartiet har sina Framtidens nyheter och de är dödstråkiga. Men om möjigt ännu tråkigare är det som Vänsterpartiet erbjuder: ett ”talande fotografi” av Lars Ohly där han rabblar upp sitt budskap på ett så tråkigt och entonigt sätt, stående rakt upp och ner klädd i grått, att man inte minns ett ord av vad han sagt när han stängt munnen! Det tristaste inslaget av alla i den här valkampanjen, hittills.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: