• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2006
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

VALser i dur, VALser i moll! Del 6: Socialdemokraterna

Läs tidigare fem delar i serien under VALser i dur, VALser i moll i högerspalten!

I min lilla serie är kommentarerna till de riksdagskandiderande partierna inte särskilt omfattande. Det är enkla rakt på sak-kommentarer grundade främst på den politiska valinformation som partierna skickar hem till hushållen i Sverige. Detta sagt för att förtydliga att jag inte gör några djupa politiska analyser. Det finns så många andra som gör det, bland dem grundlagsexperten Olof Ruin i sin artikel Göran Persson måste lämna besked i regeringsfrågan som publicerades på DN Debatt den 3 september 2006. Den artikeln är väl värd att läsa, den visar tydligt hur Göran Persson manipulerat och stått i för att makten ska vara enbart hans trots att hans parti endast fick ca 37 % av rösterna av dem som gick till valurnorna förra gången. Alltså av 37 % av dem som gick och röstade, inte av 37 % av alla röstberättigade, vilket tål att påpekas eftersom alltför många inte riktigt förstått det.

Någon valinformation från s har tyvärr inte trillat ner i min brevlåda, därför får jag i mina kommentarer, i mina JA och NEJ till s politik titta på deras sajt på internet. Och då går jag in under rubriken Vår politik. En leende Göran Persson blickar förtroendeingivande (?) mot en. I texten är han lätt defensiv:

Att försämra för arbetslösa och sjuka skapar inga nya jobb – tvärtom! Otrygghet hämmar och begränsar. Med fler trygga människor kan kreativitet och framtidstro växa. Det är väl viktigare än stora skattesänkningar?

Han talar också om att ”det skapats” 300.000 jobb de senaste tio åren – hur jobben ”skapats” och av vilka nämner han inte. Folket ska väl fås att tolka det som att det är han eller åtminstone s som gjort det…

Den politiska adelnNEJ till:
Det mantraliknande upprepandet av floskler som ”Det går bra för Sveriges ekonomi”, ”Alla ska med” och ”Därför tar vi nu krafttag för att skapa fler jobb”. Det är möjligt att det går bra ekonomiskt för Sverige, men det märks inte alls på områden som är viktiga för folket som betalar världens högsta skatter. Och NEJ till att s ägnar en hel sida åt Så här tycker VI om moderaternas politik. Och NEJ till deras lilla film (på samma internetsida) om Fredrik Reinfeldt och ”hans” kommun Täby. Den är bara så korkad så klockorna stannar! Tror s att folket inte har läst – eller åtminstone hört talas om – Anders Isakssons bok Den politiska adeln? Här både biter sig s i svansen och hugger sig själv i foten.

JA till:
Det är svårt att hitta något att säga JA till på djupet i s valprogram men jag kan absolut säga JA till rätt mycket – på ytan.
– Sverige ska vara världens bästa land att växa upp i.
– Sverige ska vara världens bästa land att åldras i
– Arbete åt alla är socialdemokratins viktigaste mål

Men det är ju bara det att efter att s haft makten under nästan 70 år så borde Sverige redan vara världens bästa land att växa upp i och världens bästa land att åldras i! För det är ju vad de sagt och lovat i decennier. Och att parollen ”arbete åt alla” är vacker och lätt att säga JA till, men varje tänkande individ vet också att det är en utopi. Så, tyvärr: det blir inga JA på djupet.

En sammanfattning av s valmanifest (vem orkar läsa hela det svulstiga manifestet?) som har rubriken Alla ska med, kan läsas här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: