• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2006
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

VALser i dur, VALser i moll! Del 7: Kristdemokraterna

KristdemokraternaLäs tidigare sex delar i serien under VALser i dur, VALser i moll i högerspalten!

Från kristdemokraterna har jag inte fått någon valinformation i pappersform, så jag tittar in på deras sajt för att se vad jag kan säga JA till och vad jag säger NEJ till.

Först måste jag säga att människan Göran Hägglund är min favorit bland alla partiledare, med Maud Olofsson bara några millimeter efter. Jag upplever Göran Hägglund som en riktig människa – även om man ju aldrig kan vara säker på någonting, nuförtiden. Men jag har svårt att tro att han skulle vara en ulv i fårakläder, jag tror inte att man kan ”spela” så normal, trevlig, öppen, rak och ärlig som han verkar vara. Jag har skrivit om honom här på bloggen tidigare, här (den 22 september 2005 och här (den 26 augusti 2006).

s sajt)Kristdemokraternas valmanifest kommer med ett ”garantibevis till dig som väljare inför valet 2006” – ett smart formulerat dokument. Här garanteras inte att det blir si eller så eller att allt detta eller detta ska förändras och bli mycket bättre för alla; här garanteras att kd går till val med ambitionen att förnya Sverige tillsammans med de andra i Alliansen. Och: ”Garantin ger dig trygghet – du vet vad Kristdemokraterna kommer att arbeta och ta strid för vid förhandlingsbordet.” Smart!

NEJ till:
Jag tror inte att det går att med ytterligare en ny lag förändra människors sinnen och därför säger jag NEJ när det gäller kd:s förslag till en ny lag om civilkurage. En Synovate/Temo-undersökning som kd låtit göra visar att drygt 8 av 10 svenskar anser att det behövs mer civilkurage i samhället idag och en majoritet vill ha en civilkuragelag. Men då undrar jag: what’s wrong with you, people? Varför behöver ni en lag för att ni ska visa civilkurage? Det är ju inte förbjudet att göra det nu heller, så varför vill då 8 av 10 svenskar ha en lag? Det här går inte att lagstifta om, det måste läras ut i hem och skola så att det blir en självklarhet från barnsben. Lika lite som man kan lagstifta om empati, etik, ansvar och andra inre känslor och kvaliteter, kan man lagstifta om civilkurage. Och gör man det så blir det ändå bara pannkaka av alltihop när folks känslor och uppträdande inte ändras som genom ett trollslag den 1 juli år si och så då lagen träder i kraft!

NEJ också till att det inte finns nästan något alls skrivet om kd:s syn i asyl-, flykting- och invandringsfrågor.

JA till:
Ett stort, rungande JA till kd:s utrop: Lägg ned integrationsindustrin! Det har jag själv propagerat för i många år: sluta med alla konstgjorda påhitt och projekt och inkvoteringsförsök etc, som bara bidrar till segregering i stället för att minska den! det tar tid, det kan ta en, två och t.o.m. tre generationer för människor från mycket annorlunda kulturer och samhällskick att integreras, så är det bara. Alla pådrivande, stressiga uppifrånförsök att pådyvla oss alla en snabbare tvångsintegration är dömda att mislyckas. Det tog tre generationer för Amerikasvenskarna att känna sig helt hemma i det stora landet i väster, kan vi då inte låta människor få åtminstone en eller två generationer på sig här? Därmed absolut inte sagt att inte den svenska grundinställningen (i varje fall på papperet…) att alla människor har samma värde och att alla ska behandlas lika ska gälla. Det ska den, absolut! Men, som kd säger: Lägg ned integrationsindustrin! Människor är levande varelser och ska inte tvångsintegreras. För en del går det fort, för andra tar det längre tid. Acceptera det, för allas vår skull och sluta kasta (skatte)pengar i sjön i den jättelika integrationsindustrin!

Ett självklart JA också till det som kd säger sig vilja göra: Stoppa vänskap(s)korruptionen vid statliga utnämningar. Och JA till mer valfrihet för familjer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: