• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2006
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Hur kan någon vilja bli politiker i Sverige?

Jag har själv fått erbjudanden/förfrågningar genom åren om att kandidera till landstinget, till riksdagen och till EU-parlamentet. Från olika partier… Men det finns inte de pengar i världen som skulle kunna locka mig till något så utsatt och hemskt som att bli politiker på högre nivå (inte på lägre heller, för den delen) i Sverige! För pengar och förmåner (som jag förvisso hade fått rätt mycket av om jag hade tackat ja till något av erbjudandena) kan aldrig- aldrig! – ersätta en människas integritet, rätt till privatliv och rätt att göra fel utan att doppas i tjära, rullas i fjädrar och sättas i medial stupstock!

Sydsvenskan logoNu ser jag i en artikel i Sydsvenskan att: Folkpartist misstänks för fusk med sjukpenning och så följer en redogörelse för hur en fp-ordförande tydligen arbetar politiskt samtidigt som han är sjukskriven på heltid.  Försäkringskassan ska undersöka om han brutit mot lagen. Visst: har man gjort fel så ska man stå till svars för det man gjort. Om man gjort fel – vilket ingen vet innan det utretts och prövats. Vilket man inte gjort i detta fall. Ändå hänger man ut en person med namn och allt i en stor tidning. Den som har minsta lilla politiska uppdrag och gör något som kan vara fel eller tvivelaktigt tvingas se sig hudflängas i media som tar sig rätten att hänga ut en  offentligt. Trots att man inte är dömd för något och bara för att man engagerat sig politiskt!

Merit Wager)Mauricio Rojas
Foto: Merit Wager

Och vad säger Centrum mot rasism (CMR) om det sätt som Mauricio Rojas behandlats på av bl.a. SVT? Tycker de, som Mauricio Rojas själv undrar här, att det är värre att en glass kallas "Nogger" än att han hånas och porträtteras som en svart hund med överdriven brytning? Och att inte SVT – "Public Service" – skäms!? Men, som sagt: mycket av det som är förbjudet när det gäller vilka andra människor som helst i samhället tycks vara helt och fullt tillåtet när det handlar om våra folkvalda – de människor som tagit på sig att föra vår talan och styra landet. Dem får man hoppa på och smäda och förnedra hur mytcket som helst. Det är äckligt, det är ovärdigt och det måste väl i Herrans namn vara olagligt, eller vad säger CMR och Diskrimineringsombudsmannen (DO) och alla andra som ständigt hörs skrika högt om diskriminering och "hets mot folkgrupp"?

Inte undra på att allt färre mäniskor vill arbeta politiskt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: