• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2006
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Till Saudiarabien utan visum

När jag skrev min lilla serie om min resa till Seven Spirit Bay i Australien (under rubriken Seven Spirit Bay och andra resor) så skrev jag att jag kanske skulle skriva om några andra resor också. Och idag kom jag att tänka på resan till Thailand som gick via Jeddah, Saudiarabien och – ofrivilligt – Karachi, Pakistan. Och hemresan via Cairo där jag fastnade på flygplatsen i 12 timmar.

Jag skulle åka på semester i Thailand. Eftersom jag arbetade på Saudia (Saudi Arabian Airlines) valde jag att flyga med Lufthansa till Frankfurt och sedan resten av resan Frankfurt-Riyadh-Bangkok med mitt eget bolag, Saudia. I Frankfurt gick jag ombord utan att ha transitvisum till Saudiarabien, men med hjälp av mitt id-kort från Saudia, där det stod att jag var Supervisor Ticketing & Reservations, tänkte jag att mina kollegor i Riyadh skulle acceptera att jag byter plan där och fortsätter till Bangkok två timmar efter att planet från Frankfurt landat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: