• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2006
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Ingen förändring i planerna att anställa kvinnor

Ghazi Al-Gosaibi (Saudi Government site)Ghazi Al-Gosaibi, arbetsmarkandsminister i Saudiarabien
Foto: saudiska regeringens sajt

"Det är ingen förändring i planerna att anställa kvinnor", säger arbetsmarknadsminister Ghazi Al-Gosaibi, som framhåller att hans ministerium inte kommer att backa från sina planer på att placera kvinnor på arbetsplatserna, trots hårt motstånd från konservativt håll och en del affärsmän.

I tv-kanalen Al-Ekhbariya sade Al-Gosaibi att det inte finns något annat val i kungadömet Saudiarabien än att börja få ut miljoner kvinnor i arbetslivet. Han dementerade påståenden som säger att beslutet att anställa kvinnor i butiker som säljer underkläder har annullerats eller försenats. Butikerna har haft ett år på sig (till juni i år) att förbereda sig för de nya bestämmelserna enligt vilka utländska, manliga anställda ska bytas ut mot saudiska kvinnor. Men beslutet försenades plötsligt i maj. En del butiksägare ansåg att de inte skulle klara statens dead line. Ministern vidhöll att det är en absolut nödvändighet att kvinnor kommer i arbete.  Antalet kvinnor som utexamineras från högre utbildningar ökar de kommande åren och det finns ett s tort behov av att hitta arbete åt dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: