• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2006
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Kungligt besök i Vasa den 13 september

Sveriges flaggaFinlands flaggaOnsdagen den 13 september gästar Sveriges kung och drottning Vasa i Finland. Det har varit lite rabalder kring att fullmäktiges ordförande, Mikael Nordman, håller gästlistan hemlig så att allmänheten inte fått veta vilka de 150 gästerna är som bjudits till kungamiddagen i stadshuset.

Kungaparet och Finlands presidentpar är självskrivna gäster och en del andra namn har också sipprat ut i förväg: Jorma Ollila, numera styrelseordförande i Shell och f.d. chef för Nokia lär vara bjuden. Fullmäktiges ordförande Håkan Nordman och hans hustru Harriet är värdpar, verkställande direktörer vid de 15 största företagen i Vasa, och företag som har kopplingar till Sverige, samt deras makor/makar är bland gästerna men inga riksdagsledamöter.

Värden Håkan Nordman grubblar på vilka som är huvudgäster, kungaparet eller kungen och presidenten…

Placeringen vid jubileumsmiddagen för kungaparet, presidentparet och inbjudna gäster i Vasa på onsdagkväll vållar också värdarna huvudbry. Ska man följa sin egen linje eller måste man följa utrikesministeriets protokollavdelnings utlåtande? Det som är klart att presidenten och kungen ska sitta bredvid varandra. Sen är det en öppen fråga om värden, stadsfullmäktiges ordförande Håkan Nordman med hustru, ska placeras med kungaparet eller presidentparet.

"Utrikesministeriets utlåtande måste komma idag så att vi har tid att ha möte och fatta beslut",
  säger Nordman till Radio Vega Österbotten.

Och i morgon (onsdag 13 september) kommer de kungliga…

Källa:
VasabladetYLE

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: