• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2006
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Apropå Expressens ledare: “Sovjetfasoner på Ams”

Herre Gud! Sverige kryllar av handikappade! Det hade jag ingen aning om, men enligt Ams så är nära 20 pocent av alla arbetslösa handikappade! Någon som har tid och möjlighet att göra en jämförelse med andra länder borde ta och titta på t.ex. våra grannländer Finland, Norge och Danmark – jag kan aldrig tro att de ens kommer i närheten av ett sådant antal handikappade bland sina arbetslösa. Vad är det för fel på svenskarna, hur kan så många arbetslösa vara så handikappade???

Expressen logoExpressens huvudledare den 12 september har rubriken: Sovjetfasoner på Ams och handlar om det fullkomligt otroliga sätt som arbetslösa behandlas på av Ams. Dett för att det ska verka som om betydligt färre är arbetslösa = inte har ett riktigt arbete att gå till, än vad som är fallet i verkligheten. Två stycken i ledarartikeln lyder:

Det har varit helt surrealistiskt att läsa Expressens serie om hur Ams handikappstämplar fullt arbetsföra människor. Man tror sig förflyttad till ett gammalt östland, där människor känner sig tvingade att "erkänna" olika diagnoser; annars blir de bestraffade.

Det viktiga för Ams är tydligen inte att människor hittar arbete, utan att de siffror som har beställts från högsta ort levereras till varje pris. Det är rena Sovjetvärlden. Har ledaren satt upp målet om fem ton spik måste det infrias även om det innebär att spikarna är obrukbara.

Elisabeth Ohlson Wallin.Bo Bylund, gd, AMS
Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

Ser inte folk vad som händer i deras s.k. folkhem??? Ministersambon styr och på Ams får de lära sig att förnedra och trycka ner folk genom att handikappstämpla dem i stället för att lära sig hyfs och serviceanda och att deras viktigaste uppgift borde vara att hjälpa folk att hitta riktiga jobb. Stackars alla goda människor som jobbar på Ams och som inte orkar stå emot påbuden uppifrån för att de då kanske riskerar att själva hamna på andra sidan bordet!

Att kalla det som pågår för "Sovjetfasoner" verkar vara en riktig beskrivning och det är på tiden att den här människohanteringen uppmärksammas, som pågår i det här totalt s-dominerade och -indoktrinerade landet där pamparna sitter med sina höga löner och livslånga pensioner och domderar över småfolket!

Läs artiklarna: Det här är en möjlighet de fårMarita, 42: jag har aldrig känt mig så kränkt, Hoten som ska ordna statistiken för Ams, Freddy, 57, räknades bort av Ams, Lena, 44, lockad att godkänna handikapp, De offras för AMS statistik.

Läs också artikeln: Så myglar Ams-basen bort de arbetslösaDina Pengar. Ams generaldirektör, Bo Bylund, är sambo med (s)ocialminister Berit Andnor, men det har förstås iiiinnnngggeeennn betydelse alls i sammanhanget…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: