• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2006
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Expressens reportrar har wallraffat hos riksdagspartierna

ModeraternaWallrafferi hos m

Expressenreportern Sara Johansson besökte Stockholmsmoderaternas valupptakt på Skeppsholmen i Stockholm lördagen den 19 augusti. Hon gick fram till några funktionärer vid ett bord, och sa:

– Hej, jag är intresserad av att bli medlem i partiet!

– Ja, vad roligt! Är du intresserad att jobba med valet för oss också? undrar en godtrogen moderat.

– Ja, absolut, vad kul!

Ingen kontrollerar hennes bakgrund, hon dras direkt in i valarbetet hos m. Hon är med på planeringsmöten och hemma hos ordföranden för Enskede-Årstamoderaterna och äter buffé. Inget alarmerande, precis. Ordföranden berättar, under ett internt partimöte:

– Alltså, några personer från vårt eget ungdomsförbund, Muf, ringde nyligen till SSU och utgav sig för att vara SSU:are från Östergötland. De sa att de ville vara med och kampanja. De frågade var och när SSU skulle börja sätta upp valaffischer. SSU anade inte oråd utan berättade att de tänkte starta på Sergels torg i Stockholm på fredagskvällen. Innan SSU hann dit hade Muf belägrat och tingat stora delar av torget med sina träskivo
r.

Är det meningen att man ska var upprörd över detta? Någon utger sig för att vara SSU:are från Östergötland trots att han/hon är medlem i Muf ; någon låtsas vilja hjälpa m i valkampnajen trots att hon är journalist. Ingetdera agerandet är på något sätt olagligt, om än kanske oetiskt eller åtminstone obehagligt.

Inte heller förfasas man speciellt mycket över uttalanden som:

– Vi vill ha invandrare till Sverige, men de ska inte komma hit för att leva på bidrag. Vi ska ha arbetskraftsinvandring.

Om någon tror att s-väljare tänker annorlunda i den här frågan har han/hon fel.

– Visste ni att bara åtta procent av invandrarna som kommer hit är flyktingar?

Inte särskilt sensationellt, det heller. Snarare tämligen väl med sanningen överensstämmande. Det är bara att ta del av Migrationsverkets statistik! Sedan kan man tycka – och det gör jag – att flyktingbegreppet iband tillämpas för snävt och att en hel del människor som nu inte får uppehållstillstånd av flyktingskäl borde få det. Men – och det är också sant – det finns också många som får uppehållstillstånd som inte borde få det. Så är det, så de här åsikterna som m-människorna gav uttryck för inför Expressens reporter är knappast något att bli upprörd över.

Läs hela reportaget här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: